Beautiful Boston

De wekker gaat vroeg, zodat we tegelijk met de forensen de ferry naar Boston kunnen nemen. Het is maar een stukje rijden en dan betaald parkeren. Je moet je nummer onthouden en dan bij een groot bord met nummers en gleufjes 4 gevouwen dollars in een gleufje proppen. Er hangt een speciale stuffer bij of je kunt je sleutel gebruiken.

Lekker low tech. En iemand moet al die dollars weer uitvouwen. De ferry is niet zo druk, iedereen zit beneden of op het eerste dek. Wij gaan voor het uitzicht naar het tweede dek. Zodra de ferry vaart maakt is het brillen vasthouden en flapperwangen zoals met skydiven. Met 35 minuten staan we met onze fietsen in Boston. We halen even een fietskaart bij het visitor center. Boston is helemaal op fietsers ingesteld met speciale fietsstroken en -paden. We fietsen langs de rivier naar Harvard. Het is heerlijk weer, dus even koffie op een terras. Het is graduation month en we zien verschillende afstudeerders met zwarte cape en hoed met kwastje. Op de campus staan honderden stoelen voor de ceremoniën. Verderop is de campus van MIT, de technische universiteit. We bezoeken het quirky MIT museum, met technische snufjes en proefjes. Erg leuk. Bij de Navy Harbour lunchen we laat. Na de zoetigheden met kreeft (lobstertail en lobster icecream) nemen we nu een lobster roll; een enorm broodje kreeft. Lekker.

Terug naar de Boston kant van de rivier volgen met de fiets we de Freedom Trail, een route langs historische bezienswaardigheden. Weer terug bij de haven hebben we wel een drankje verdiend op een terras. Dan met de ferry terug, nu iets drukker, weer lekker in de wind. Bij de camping kletsen we nog wat met de beheerder. Hoewel er ontzettend veel plekken zijn, is net onze plek van gisteren vergeven. Geeft niet, nieuwe plek betekent niet sprokkelhout, dus gaat het vuur weer aan. Echt eten doen we niet meer, vol van de kreeftenrol. We zitten nog tot laat buiten en verbruiken de laatste internet-tikken om een plan voor morgen uit te stippelen. Boston is a beauty.

{flickr photo=18142771521}{flickr photo=17519069714}{flickr photo=18138157112}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s