Bike, beach & oysters

Wat een verschil in temperatuur met gisteren; vanmorgen is het al vroeg heerlijk weer. We ontbijten snel en zitten om half 10 al op de fiets. Via de Cape Cod Rail Trail fietsen we naar het noorden. Het is al behoorlijk druk met fietsers, hardlopers en wandelaars. De vaart zit er lekker in.

Al snel zijn we bij het visitor center van de Cape Cod National Seashore, dus pakken we nog even een filmpje en museum mee over de walvisvaart van begin twintigste eeuw. Dan weer verder naar het eindpunt bij Wellfleet. Je bent niet op de cape geweest als je het strand niet gezien hebt, dus lunchen we op het strand met de gesmeerde boterhammen en liggen we even een half uurtje te relaxen tegen een duin. Het is heerlijk, niet te heet en met een warme wind. Met de fiets gaan we dwars over naar de andere kant, naar de haven. Bij een drukke tent bestellen we Wellfleet oesters en clams. Terwijl we wachten bij het afhaalluik valt ons op dat Amerikanen hier vooral hamburgers en uienringen eten. Ook zonde, nu je hier bent. We genieten van onze decadente snack, allebei even lekker.

Dan weer terug op de fiets. Op de rail trail is duidelijk aangegeven bij welke mijl je bent, zelfs in decimalen. Op een gegeven moment zie je ze allemaal, want de bovenbenen branden en Gerhard fietst het laatste stuk staand. Bij de camping halen we hout en gaat er nog even een wasje in. We kunnen tot een uur of negen buiten zitten. Nu zitten we binnen, maar de schuifdeur is nog open, zodat we ons vuurtje nog zien branden. Met 50 km in de benen, moe maar voldaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s