Huizenjacht

Het is heerlijk crisp weer, fris en helder. We rijden naar Newport, een plaats waar ruim een eeuw geleden de oude New Yorkse upperclass de zomer doorbracht. Er staan enorme huizen, die je kunt bezichtigen. In 2004 zijn we hier ook geweest en bekeken we The Breakers, de grootste mansion met de meeste kitsch.

Nu gaan we naar The Elms. Niet de gewone tour (zoals de dame aan de kassa zei “to look at the pretty things”), maar de servant tour. Een soort achter de schermen toer over het personeel. De eigenaar was een beetje een nerd, dus zijn we allemaal technische snufjes uit 1901. Erg interessant en veel te zien. Met als hoogtepunt the view vanaf het dak. Daarna lopen we naar de kust voor picknick op een bankje met zicht op zee. We lopen een stuk van de cliff walk, om over het hek naar meer huizen te loeren. De zon schijnt heerlijk met een briesje.

Later op de middag pakken we de bus richting Cape Cod. Hier zullen we het Memorial Day weekend (lang weekend voor Amerikanen, start van het seizoen) blijven. We hebben gereserveerd en dat is maar goed ook, want we staan gewoon in de vakantie-file. Op de camping lijkt het nog niet druk, maar telkens komt er een nieuwe camper bij. Het is een soort terras-camping en wij zitten hoog, dus we kunnen het allemaal goed bekijken. We eten lekker buiten, maar rond 8 uur is het toch aardig fris. Lekker beetje lezen en internetten. Morgen Cape Cod bekijken, samen met alle weekendtoeristen.

{flickr photo=17797830860}

Barbecue gaat mee op vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s