Ahoy, sailor

Vannacht heeft het enorm hard geregend met onweer. Fijn om dan in een bus te liggen en niet in een tent. Vanmorgen is het helder, met een zonnetje en een fris windje. We ontbijten nog wel even binnen en gaan al vroeg weg. We gaan naar Mystic Seaport, een soort openlucht maritiem museum.

Je kunt op verschillende gerestaureerde boten, waar oudere heren graag iets vertellen over de geschiedenis van het schip. Er is een vissersdorp nagebouwd en in de gebouwen kun je van alles bekijken (smidse, drukkerij, drugstore) met uitleg. Er zijn vooral schoolklassen en een paar Amerikaanse toeristen. We hebben brood meegenomen en lunchen buiten, met koffie om op te warmen. Enig hoe in het museum oudere medewerkers graag een praatje aanknopen om iets toe te lichten. Mooie plek, veel te zien.

Met een uurtje rijden zijn we bij de camping vlakbij Providence. Vreemd hoe stil het is, we staan als enige op een enorm veld. Buiten zitten lukt nog even, maar als de zon weg is gaan we snel naar binnen. Inmiddels hebben we een favoriete radiozender met naast lekkere muziek semi-wetenschappelijke weetjes. Ondertussen zitten we aan de thee, om op te warmen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s