The Empire State

We hebben weer om 10 uur afgesproken met papa en mama, maar moeten wel even bellen om elkaar te vinden. Na koffie bezoeken we de 9/11 memorial. Op de plek waar de 2 neergehaalde WTC torens stonden zijn 2 grote waterornamenten gemaakt, waar water de diepte in valt. Langs de rand staan de namen van de omgekomen mensen. Prachtig gedaan.

Ondertussen staan de nieuwe WTC toren er al en wordt er nog volop gebouwd. Het is er enorm druk met een mega-rij voor het museum, dus besluiten we de metro naar Central Park te nemen. Wat een mooie rustige plek in zo’n stad vol gekte. Veel hardlopers en fietsers, maar ook fotoshoots met modellen en verderop een bruidspaar. We pakken nog even een kort buitje, maar vinden in het park een lunch plekje onder de bomen. Het terras heeft zicht op bestuurbare zeilbootjes in een groot basin, met live muziek op de achtergrond. Gerhard bestelt later nog even een gyros bij een karretje op straat, like a real New Yorker. 

Vanaf Central Park lopen we Fifth Ave af om te window-shoppen bij Gucci en Armani. Bij Rockefeller Plaza is het tijd voor een drankje. We vinden nog een plekje aan de bar en bestellen een fles prosecco, naar verhouding het meest betaalbare op de kaart. Lekker posh. Met de metro gaan we richting Empire State Building. We eten in de kelder van een bierbrouwerij. Het is een kwestie van slim bestellen, want Amerikanen houden van opschieten, dus als je alles in 1x bestelt sta je met een half uur buiten. Dus bestellen we een voorgerecht om te delen, daarna pas de rest. Zo kunnen we toch gezellig 2 uur aan tafel zitten. Als afsluiter gaan we de Empire State Building op. Het regent weer een beetje, maar de lichtjes van de stad zijn nog steeds prachtig. Midden op straat nemen we afscheid. Papa en mama blijven nog een paar dagen in NYC. Wij rijden naar het noorden. Super leuk om elkaar hier een paar dagen te zien. En dan ook nog in zo’n geweldige stad. We’re in a New York State of mind.

{flickr photo=17752697966}{flickr photo=17778937435}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s