Lovely Lady Liberty

We hebben om 10 uur met papa en mama afgesproken bij Battery Park, dus hebben we de wekker gezet. Dat was niet nodig, want de camping ligt naast een bouwplaats en ze begonnen al vroeg met heien. Nadat we de metro naar NYC hebben genomen, vinden we elkaar snel en kopen we kaartjes voor het vrijheidsbeeld en Ellis Island.

Eerst door de controle alsof je gaat vliegen (dus riem af en door een poortje) en dan op de tjokvolle ferry. Wat een bijzonder plek om te zijn. We hebben geen reservering om erop te kunnen, maar om het beeld lopen met uitzicht op Manhattan is al geweldig. Dan met de ferry naar Ellis Island, waar we na de lunch de tentoonstelling bekijken en naar een film gaan over de heftige ervaringen van de immigranten die hier naartoe kwamen. Heel interessant en indringend.

We zijn er de hele dag mee bezig, dus terug in Manhattan gaan we op zoek naar een terrasje voor een drankje in het Meatpackers District. Dat valt nog niet mee, want je moet er eten, of het terras is voor ijsjes of vol. Al met al vinden we een tafeltje in een hotelbar met open pui. De prijzen zijn hilarisch hoog, dus nu we er toch zijn bestellen we een pitcher Margarita’s. Lekker en omgerekend per glas nog best betaalbaar (maken we onszelf wijs na 3 glazen). Met de metro gaan we weer uptown op zoek naar een restaurant. Ook dat valt niet mee, wachttijden voor een tafeltje. Het lukt in een zijstraat waar we heerlijk zitten en eten in een echt restaurant (dus geen TV’s met sport of harde muziek). Rond negen uur nemen we afscheid en pakken wij de metro naar Jersey City. Nu lekker lui in de bus. We hebben geen internet (onze eigen kaart is op), dus relaxen we nog even en dan vroeg naar bed. Toch maar even slapen in The City that never sleeps.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s