Nature to City

Vandaag is het aanzienlijk frisser; lange broek en vest aan. Best even lekker na al die hitte. We doen in Milford eerst boodschappen. Nadat we bij de slijterij zijn geweest en willen oversteken, spreekt iemand op straat ons aan over de bus. Als ie hoort dat we uit Nederland komt vertelt ie dat hij tweede generatie Nederlander is; de Jong is De Young geworden.

Maar hij spreekt geen Nederlands meer. Er schijnen in deze buurt meer Nederlandse immigranten te wonen, veel boeren. We pakken de bus en rijden de mooie route door de Delaware Gap National Recreational Area. Onderweg doen we twee korte hikes naar watervallen en lunchen we aan picknicktafels.

Daarna de snelweg richting New York, slechts een uur rijden. Te gek om in de verte de skyline te zien verschijnen. We hebben dashboard cam app geinstalleerd op de mobiel, grappig om later een filmpje van de route terug te zien. We moeten naar Jersey City voor de camping en de navigatie leidt ons prima. Opeens staan we op een punt waar viaducten verbouwd worden; maximale hoogte 10 feet en wij zijn 10,2 feet. Net op tijd kunnen we afslaan, pfff spannend. De camping hoort bij een jachthaven en bestaat uit een grind-terrein met een hek eromheen. We hebben online een dry site geboekt (zonder water en electra), want dat was het goedkoopst. Opeens blijkt dat je daar niet mag overnachten, alleen parkeren. De receptioniste wil ons voor een meerprijs omboeken naar een andere site. Gelukkig is er geen plek. Het moet met de baas gecheckt worden, maar dan mogen we toch op de dry site staan. Het blijkt op het naastgelegen terrein te zijn, waar plezierboten staan waar aan geklust wordt. Kale boel, maar prima om te slapen. En in de verte zie je het vrijheidsbeeld. We lopen een rondje door Jersey City met te gek uitzicht op de Manhattan skyline aan de overkant van het water. Even bij Starbucks internetten. We koken en eten in de bus, want het is buiten fris met veel wind. Nu muziekje aan en af en toe naar buiten kijken naar Lady Liberty. We are in NYC!

{flickr photo=17589253876}{flickr photo=16995221233}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s