The real Woodstock

Het is bewolkt en daardoor iets minder heet. Prima weer voor hardlopen en relaxen. Laat in de ochtend vertrekken we naar Bethel Woods, de plek van het Woodstock festival in 1969; the real Woodstock. Dit is nog steeds een festival terrein; het Nederlandse concept Mysteryland is aan het opbouwen voor Memorial Day weekend.

Wij bezoeken het museum. Weer heel uitgebreid met achtergrondinformatie, veel filmbeelden en muziekfragmenten. Liggend op zitzakken kun je beelden bekijken, alsof je erbij bent. Wat een bijzonder evenement; ruim 400.000 mensen in de blubber vanwege de stromende regen, music, love & peace en geen ongeregeldheden. We slaan er zo weer een paar uur stuk, heel erg mooi opgezet. Gewoon jammer dat we te laat geboren zijn (en niet in de USA woonden toen).

Buiten warmen we weer een beetje op, want ze zijn gek op airco hier en die staat dan ook meteen standje koelkast. Bij het Woodstock monument uitkijkend op het veld waar het plaatsvond lunchen we laat aan een picknicktafel. Daarna via kleine wegen door de heuvels naar Milford. We hebben een camping site met uitzicht over de Delaware River. Judy en Hughes, een ouder stel, komen een praatje maken. Ze komen uit het plaatsje Nederland in Colorado en herkennen NL op ons kenteken. Zij hebben ook een Mercedes camper, een Sprinter en veel moderner. En ze zijn ook op weg naar Nova Scotia. We krijgen een kaartje en mogen langskomen in Colorado, mochten we in de buurt zijn. Leuk, hoor. Het waait hier aardig en de wind is fris, dus gaan we binnen zitten. Zojuist muggenjacht (en andere vliegers) in de bus met een citroen wetwipe. Dat lukt gelukkig goed, want het zijn nog babymuggen. Voortaan dus echt geen licht aan als de deuren openstaan. Groovy dagje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s