Visiting FDR

Meteen al heerlijk weer. We ontbijten en pakken de boel in. Eerst nog even een foto op  de camping naast een fire truck (een oude, voor de sier). Dan rijden we een uurtje naar Hyde Park, waar het huis van president Franklin D. Roosevelt staat. We zijn precies op tijd om het toertje van 11.30 uur mee te pakken.

Met een behoorlijke groep en een bejaarde gids lopen we over het terrein en bekijken we het huis. Interessant feitjes en mooie oude spullen. Daarna bekijken we samen een aantal andere gebouwen en het graf van Franklin en Eleanor. Ook bezoeken we het museum, prachtig opgezet, met filmbeelden, radiofragmenten en veel foto’s. Boeiend stel en een in een bijzondere tijd, tijdens de depressie en WWII. De interesse wint het van de trek, dus staan we pas om 15 uur buiten. Snel lunchen bij een picknicktafel. Net als we weg willen rijden, zet een medewerker het park zijn auto voor de onze. We denken nog dat we misschien iets verkeerd gedaan hebben. Maar hij wil alleen even een praatje over de bus maken; hij zegt dat hij een foto van de bus op Instragram heeft gezet met de tekst “I want this” (we kunnen de foto niet vinden). Grappig.

In een uurtje rijden we weer door prachtig berglandschap, behoorlijk klimmen en dalen met haarspeldbochten, maar de bus redt het prima. We zijn bij een Yogi Bear camping, normaal gesproken met activiteiten voor kinderen, maar het seizoen is nog niet begonnen. Vreemd genoeg is de eerste reactie dat we zonder reservering niet terecht kunnen. Er staat geen kip! Een andere dame neemt het over en dan kan het wel. Overal willen ze ons adres, email en telefoonnummer weten. Ook als we melden dat we uit Nederland komen. En alles moet gespeld worden, wat een gedoe. Vanaf morgen geven we een afkorting als adres, hebben we al bedacht. We staan op een tentplek, tegen een heuvel. Even prutsen om de bus recht te zetten, om te voorkomen dat we zittend moeten slapen. We doen een koekexpiriment in aluminiumbakje op het vuur. Niet onaardig, maar het moet nog even een tikje na hebben in de pan. Weer eens wat anders, zo’n rooksmaakje.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s