We were in Woodstock, man

We zijn vroeg wakker, want het is heet in de bus. Straks op zoek naar een laken voor vanavond, want een dekbed is te warm. Op de lege camping is het alweer heerlijk buiten. We rijden vandaag door de Catskill Mountains. Bij Pratt Rock gaan we rock carvings bekijken. Volgens de kaart “the Mount Rushmore of the East”.

Dat is wat overdreven, want het is maar klein, maar het is een leuke hike steil omhoog, mooi uitzicht en na wat zoeken vinden we de uitgehouwen rotsen. De route door de bergen is prachtig; het zijn eigenlijk meer heuvels. Overal skihutten en we zien hoog op de berg hier en daar nog wat sneeuw. We zitten precies tussen de seizoenen in; het skiseizoen is voorbij, maar de zomer is nog niet begonnen, dus draaien de skiliften nu niet. Verderop lunchen we bij een meertje. Dan gaan we de Kaaterskill Falls bekijken. Het parkeerterrein langs de bergweg is al behoorlijk vol. En we komen veel mensen tegen op de trail. Ook hier gaan het behoorlijk steil omhoog. Bij de waterval zelf is het helemaal druk. Maar verder naar boven aan de voet van de waterval staan minder mensen, dus klauteren we naar boven. Heerlijk koel hier door de kleine druppeltjes, na al dat gezweet.

Na al die inspanning hebben we wel een ijsje verdiend. Daarvoor rijden we naar Woodstock. Nog steeds een beetje een hippie-plaatsje, met terrasjes en kunstwinkeltjes. Een oude hippie staat verkleed op een plein, tegen betaling kun je met hem op de foto (dat is dan weer niet zo sixties). Hij ziet eruit of hij is blijven hangen sinds het concert in 1969. We nemen een Frozen Yogurt en lopen nog een rondje door het plaatsje. Wat blijkt; dat concert was helemaal niet hier, omdat ze de vergunning niet rondkregen. Dus het bekende Woodstock festival vond zo’n 60 mijl ten zuiden van hier plaats. Grappig. Op de camping boven Woodstock hebben we een heerlijke plek. Tot laat zitten we buiten, tot het aangenaam koeler is. Uiteraard met een vuurtje aan en dik in de anti-muggenspul. In de bus is het om 23.00 uur nog 25 graden. Pfff.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s