Relaxdag in Ithaca

Het is vanmorgen al heerlijk warm, dus installeren we ons buiten in de schaduw. Internetten, hardlopen, administratie, de ochtend vliegt voorbij. Dus lunchen we nog op de camping en gaan we om half twee op pad. Eerst boodschappen bij Walmart.

De bejaarde kassier voorziet onze aankopen van commentaar; voor bier moet je 80 zijn (wij: dat zijn we samen), hoe maak je aubergine (wij: grillen of bakken met zeezout en knoflook) en asperges heb ik nooit lekker gevonden. Erg geestig; het schiet natuurlijk niet op, maar we hebben tijd. Downtown Ithaca parkeren we voor een ijsje, wederom maat ijs. 

Eind van de middag is het tijd voor een wasje. We zijn al een tijd niet meer op een camping met wasmachine geweest, dus gaan we naar de wasserette in Trumansburg. Onderweg zien we een Mercedes busje, de chauffeur geeft 2 thumbs up en we zwaaien. Als de was erin zit lopen we een rondje en zien we het busje weer, de eigenaar staat ernaast. We maken een praatje met Kevin; hij is helemaal fan van Mercedes, zijn bus (309) is wat ouder dan de onze. En ons reisplan vindt ie te gek. We staan voor zijn zaak (gimmecoffee.com) en hij geeft zijn kaartje, want hij moet snel weg. Als we de was later inpakken en wegrijden komt Kevin er weer aan. We stoppen en hij geeft ons een pak koffie en 2 koeken. Super aardig. We laten de bus van binnen zien en hij maakt een panorama foto van het interieur om aan zijn vrouw te laten zien (en wij staan er ook op). Lachen, zeg. Op de camping hangen we de was op. Het is inmiddels drukker, wegens moederdagweekend. Lekker kijken hoe die enorme trailers op z’n plek worden gezet en wat er allemaal uit komt (incl. kerstverlichting). We zitten om kwart voor 11 nog buiten, vuurtje aan, terwijl de airco van de buren ruist. Wij laten gewoon het dakraam open vannacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s