To Ithaca

Als we buiten ontbijten is het warm en bewolkt. De brakke douche, half under construction, blijkt heerlijk te zijn. Dat is vaak zo; als je denkt dit wordt niets is het prima (en vice versa). Zodra we wegrijden is het heerlijk zonnig. We gaan een flink stuk rijden en nemen een binnenweg. Je kunt hier vrijwel even snel rijden als op de snelweg, maar er is veel meer te zien.

In het glooiende landschap zien we veel afbraakpanden (rijp voor menig NL TV programma, zoals Help, mijn man is klusser). Ook komen we nog een buggy tegen, ook hier wonen Amish. We lunchen weer op een parkeerplaats.

In Ithaca halen we bij het visitor center een kaart en brochures. Rond deze plaats zijn veel watervallen, zelfs in de stad. We parkeren bij de eerste en klimmen de steile heuvel op en zien al snel de volgende. Het is enorm heet met al dat geklim, zweten. Op de heuvel is de campus van Cornell University. Veel oude en grote gebouwen en studentenhuizen (de griekse letters vliegen om je oren; Alpha, Pi, Omega etc.). We horen live muziek en er zijn veel studenten op de been. Vandaag is Slope Day, een soort festival. Je moet er een polsbandje voor kopen en er zijn veel vrijwilligers op de been. Er worden flesjes water uitgedeeld aan jongeren die dronken zijn. Wij lopen een rondje over de mooie campus en dalen weer af richting de bus. Buiten de plaats checken we in bij een camping. We zitten heerlijk buiten, in de schaduw, want het is erg heet. Als de zon onder is en de wind is gaan liggen stoken we een vuurtje. De krekels en kikkers maken een kabaal en de hemel staat vol sterren. Pas om 22 uur gaan we naar binnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s