Grand Canyon of Pennsylvania

Vroeg wakker, vroeg ontbijten en geen douche, dus inderdaad vroeg weg. Om 9.00 uur zijn we al bij Pine Creek Gorge. We zetten een bakkie koffie bij de parkeerplaats en doen daarna een hike. Heerlijk op dit uur, niemand te zien. Men noemt het hier de Grand Canyon van Pennsylvania.

Het lijkt niet op de echte en is een stuk kleiner, maar het is zeker mooi. Vanaf de rand kijken we naar beneden, ruim 300 meter naar de rivier. Terug bij de bus rijden we nog even naar een paar andere uitzichtpunten over de kloof. De overkant bekijken we met de fiets. Langs de rivier liep vroeger een spoorlijn. Het spoor is weggehaald en er is een mooi grindpad gemaakt, ideaal om te fietsen. Prachtig hier. We picknicken op een bankje met uitzicht op de rivier.

In Wellsboro lopen we een rondje, toch nog even op zoek naar een slijterij. Gevonden, dus de wijnvoorraad is op peil. Bij een lunchtent type kantine gaan we internetten en bestellen ieder een latte. Er is maar 1 maat, ½ liter de man, dus ons calcium-niveau is weer op orde. We krijgen het er wel bloedheet van. Buiten is het inmiddels ook aardig warm, in de bus meten we 33 graden. En dat met half bewolkt weer. Buiten de plaats checken we in op de zeer rustige camping. Toch wel fijn als er faciliteiten zijn; hier kun je zelfs afwassen (vaak kan dat niet en doen we dat in de bus). We zitten heerlijk buiten onder de luifel, want soms spettert het wat. Best lekker, want het koelt wat af. Morgen weer een stuk rijden naar het westen. Mooi dit stukje Amerika off the beaten track.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s