Gettysburg

Er is voor vandaag regen voorspeld, maar als we laat wakker worden is het heerlijk weer. Dus ontbijten we buiten en schieten we snel in de kleren om te hiken rond het meer. Heerlijk rustig hier. We zien nog een specht. Terug bij de bus aan de koffie, kaart op tafel, plannen maken. Als we gedoucht en ingepakt zijn is het al 12 uur.

Lekker, hoor. Nu hebben we zelfs op de weg aanspraak; een jongen op de passagiersstoel van een auto links van ons roept uit het raam of we uit Amsterdam komen. Bijzonder, want NL op de nummerplaat wordt niet snel begrepen hier. Wij zeggen maar “in de buurt”, want vergeleken met hier is alles in Nederland in de buurt van Amsterdam.We zoeken een park op om te lunchen aan een picknicktafel. In de verte horen we de donder, maar het blijft droog. 

Vroeg in de middag zijn we in Gettysburg, de bekenste plaats uit de Civil War. In 2004 zijn we hier ook al geweest, maar nu staat er een nieuw enorm visitor center. Er zijn grote groepen van scholen, allemaal met een T-shirt aan met Civil War Buf erop. Eerst bekijken we een film, daarna het cyclorama. Dit is een groot schilderij rond een grote ruimte (zoals Panorama Mesdag) waarbij met licht- en geluidseffecten de laatste slag wordt nagebootst. Dit kunnen we ons nog herinneren van vorige keer. In het uitgebreide museum bekijken we weer allerlei voorwerpen en foto’s. Erg interessant. Eind van de middag staan we weer buiten en inmiddels regent het. En als camper staan we op de RV lot geparkeerd, dit keer best een eindje lopen. Gelukkig altijd regenjasjes bij de hand. Als we eenmaal bij de camping inchecken in Gettysburg is het weer droog en kunnen we nog buiten zitten. UIteindelijk wordt het toch nog hozen, dus soep in de bus. Lekker dagje.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s