Hiking Shenandoah National Park

We zijn lekker op tijd weg bij de camping en gaan naar Luray Caverns, een grottenstelsel. De grootte van de parkeerplaats doet vermoeden dat dit een enorme toeristische attractie is, maar binnen is het nog heel rustig. We doen een toertje; interessant met mooie formaties en een glasheldere weerspiegling van de stalagtieten in een ondiep water.

Verderop wordt een kitschy orgel automatisch gespeeld; uiteraard het grootste natuurlijke muziekinstrument ter wereld. Enig. Weer uit de grot doen we ook even het inbegrepen automuseum, nu we er toch zijn. 

’s Middags rijden we weer Shenandoah NP in. Eerst maar even lunchen aan een picknicktafel. In de zon gaat het net qua fris. We rijden de Skyline Drive naar het noorden en doen nog een leuke hike van 1,5 uur. Door de bossen omhoog naar prachtig uitzicht en een beetje op de rotsen klauteren. Lekker. We pakken de bus weer om het park uit te rijden. Net als we denken dat hier weinig wildlife zit zien we aan de rand van de weg op een muurtje een enorme beer met een kleintje. Wow, wat te gek. Ze zijn weer weg voor we het weten, geen tijd om een foto te maken. We draaien nog even om, maar zien ze niet meer. Buiten Front Royal aan een rivier vinden we een enorme camping. Wel 500 plaatsen, deels bezet door mensen die in de buurt aan de nieuwe energiecentrale werken. Zo te zien ook veel campers van weekendmensen, want ze zijn vrijwel allemaal verlaten. Wij zitten heerlijk buiten in de zon, slippers aan, boekje erbij. Nadat we buiten hebben gegetenn wordt het fris, want het is superhelder. Wat een heerlijke dag. En de berenteller is gestart, meteen op 2!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s