Rainy Richmond

Zoals voorspeld regent het al vroeg. Maar wij zijn er op voorbereid en hebben alles al ingepakt. Met een half uur rijden we naar Richmond, waar we weer aardig moeten zoeken voor een parkeerplek. Overal garages en daar passen we niet in. We bezoeken het Museum of the Confederacy and the White House; een museum over de burgeroorlog en het Witte Huis van het zuiden.

Er wordt een rondleiding gegeven door een veteraan uit het US leger en hij vraagt wie er nog meer gediend heeft van de bezoekers. Verschillende handen gaan omhoog en er klikt een applausje. De rondleiding gaat door de kamers van het kleine Witte Huis van zuidelijke president Jefferson Davis. Nadat hij met zijn gezin is gevlucht voor het leger van de Union zijn alle bezittingen verkocht. Deze zijn inmiddels vrijwel allemaal terug in het museum, onze sergant majoor vertelt welke bank in welk jaar is teruggegeven. Aan het eind nog even een God bless you and God Bless America, the greatest country in the world. Wij glimlachen beleefd en denken, Nederland is ook niet mis … Na de toer bekijken we het interessante museum over de burgeroorlog met veel originele kledingstukken en andere zaken, zelfs met kogelgaten erin. Buiten regent het nog steeds, dus lunchen we even in de bus en zoeken we de dichtsbijzijnde Starbucks op voor een klein uurtje internet en opwarmen.

In de loop van de middag rijden we naar een camping in Louisa, richting Charlotsville. We zijn lid van Passport America en dan kost een nachtje nog geen $ 18, dus dat is lekker. Als het tussen de buien even droog is lopen we een rondje op deze enorme camping. Maar al snel regent het weer, dus zitten we lekker in de bus, wijntje erbij en soepje maken. De door ma genaaide tussengordijnen, bedoeld om inkijk bij parkeren te voorkomen, doen nu dienst als anti-kou gordijn om woongedeelte van rij-cabine (met grote koude voorruit) af te scheiden. Zo krijgen we het toch nog op 16 graden. De regen klettert op het dak en wij doen even een dansje in het gangpad om warm te worden. Gezellig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s