Battlefield Yorktown

Het is zonnig weer, maar met een frisse wind. Wel warm genoeg om lekker buiten te ontbijten. We rijden na het inpakken naar Yorktown Battlefield en zijn net op tijd om de film en daarna de ranger talk mee te pakken. Op dit slagveld heeft de laatste grote veldslag plaatsgevonden van de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Engelsen in 1781.

We staan tussen kunstmatig opgeworpen heuvels en een groot open veld, met hier en daar een kanon. Maar ranger Mike weet het zo levendig te vertellen, dat je de veldslag bijna voor je ziet. Erg leuk. Daarna pakken we de fiets om de battlefield tour te bekijken. Iedereen doet dat met de auto, maar het is heerlijk weer, dus wij fietsen en picknicken onderweg in het gras. We zijn zomaar een paar uur onderweg, want het terrein is enorm. Terug bij de bus hebben we een rozige toet van de zon en de wind. Een oudere meneer spreekt ons nog aan en wil van alles over de bus weten, soms technische vragen waar wij ook geen antwoord op hebben.

Dan pakken we de bus en rijden we in een kleine 2 uur richting Richmond. In Pocahontas State Park checken we in bij een enthousiaste dame, net nieuw, dus ze weet niet zo goed hoe het werkt. De camping is mega-groot met dito plekken, lekker in het bos. Nog even een drankje in de zon, waarna wij ons weer aan een kampvuur wagen. Het lukt beter dan vorige keer, maar profs zijn we nog niet. Na de koffie is het buiten echt te fris, dus zitten we nu binnen, muziekje aan en met onze eigen internetverbinding. Vannacht wordt het hier 1 graad; maar even een extra deken op het bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s