The birthplace of America

We staan vanochtend in de relax-stand, met klusjes rond de bus en hardlopen. We zijn pas net voor de middag weg. Eerst even boodschappen doen, daarna rijden we naar Historic Jamestowne. Dit is de plek waar in 1607 de Engelsen een eerste nederzetting stichtten. Deze keer geen gekostumeerde acteurs, maar wel iemand die vertelt over de archeologische opgravingen. Deze zijn nog steeds aan de gang, we staan aan de rand van een plek waar archeologen aan het werk zijn. De zojuist gezeefde vondsten worden getoond, evenals 3D prints van eerdere vondsten; mag je even voelen. Ook is Pocahontas (de echte) hier getrouwd. Na de uitgebreide uitleg buiten in de wind bekijken we het museum. We vinden nog een Nederlandse kaart, want natuurlijk hebben Nederlanders hier handel gedreven. Het is allemaal weer prachtig opgezet, veel te lezen en te zien en een film. 

Terug op de camping zitten we lekker buiten, blijkbaar open for business, want we hebben volop aanloop van Amerikanen die onze bus komen bekijken. Een ouder echtpaar nodigen we uit binnen te kijken, waarna wij hun 8,5 meter lange uitschuifbus van binnen mogen bekijken. Echt een woning op wielen, alleen al de stoelen voorin zijn fauteuils (Lesley probeert even hoe dat zit). Compleet met slaapkamer, badkamer en uitgebreide keuken. Erg lachen. Later onder de koffie nog even een meneer die aan onze picknicktafel aanschuift voor een praatje. Wij zijn hier voor de bezienswaardigheden, maar op de camping zijn we dat zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s