In the Navy

Het heeft vannacht enorm geregend, de hele camping staat blank. Maar inmiddels is het droog, dus maken we nog even een strandwandeling voordat we vertrekken. We rijden naar Naval Station Norfolk, de grootste marinebasis ter wereld. Je kunt hier een toertje doen, maar we hebben die van 11 uur net gemist. Geen punt, we kopen kaartjes en zetten koffie in de bus, terwijl Gerhard de ukelele erbij pakt. Al met al zitten we met 5 bezoekers in de bus, samen met 2 gidsen en de chauffeur. De basis is een stad op zich, compleet met McDonalds, bowlingbaan en diverse sporthallen. Van de schepen mogen we van dichtbij geen foto’s maken. Altijd weer leerzaam, zo’n toertje.

Onderweg lunchen we op een parkeerterrein en we gooien de tank nog maar eens vol. In Williamsburg kopen we bij Walmart mobiel internet, dan zijn we tenminste niet afhankelijk van een Starbucks of McDonalds. Voor een converter voor elektra zijn we nog niet geslaagd, maar de zonnepanelen voorzien ons nog van voldoende stroom. We checken we in op de camping en kunnen nog lekker buiten zitten, terwijl de was draait. De buurman komt er even bij zitten om een praatje te maken. Voor morgen hebben we al kaartjes gekocht voor Colonial Williamsburg; even de kennis van de Amerikaanse geschiedenis bijspijkeren in dit themapark. Nu nog even de ramen open om door te tochten; in de bus is het 26 graden en dan zitten we nog in het voorseizoen in Noord-Amerika …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s