Blackwater National Wildlife Refuge

Prima geslapen, viel wel mee met Party Central naast ons. De vissers zijn om 7 uur grotendeels al weg. Na het ontbijt zijn wij ook bijtijds op pad, naar het Blackwater National Wildlife Refuge.  Er staat een enorm visitor center in de middle of nowhere, met altijd veel tekst en opgezette dieren.

We pikken de kaart op en fietsen door het park. Mooie waterpartijen en veel vogels, zoals ospreys en blackbirds met rode vleugels, maar ook schildpadden en een kleine waterslang. Bijna 2 uur fietsen en wandelen we door dit gebied en we hebben prachtig weer. Op een lokale kaart navigeren we via binnenweggetjes naar de hoofdweg. Bij Salisbury zoeken we een Starbucks op voor internet (eindelijk een keer skype) en de nodige research. Maar goed ook, want de camping die we in gedachten hadden blijkt nog dicht te zijn. Dus maken we een nieuw plan: Pocomoke State Forest is het doel.

 

Eenmaal daar aangekomen is het self service check-in met een envelopje waar geld in moet. Op dezelfde manier kopen we ook kampvuurhout. Als we een plekje zoeken komen langs een auto met een Nederlands kenteken. Magda en Fred, 2dutchies.com, komen bij ons buurten. Ze zijn al 4 jaar op reis, waarvan 3 in Australië en 1 in Amerika. En ze zijn voorlopig nog niet uitgereisd. We krijgen tips van ze over praktische zaken, zoals mobiel internet en een converter (onze stroomtoevoer werkt niet, maar gelukkig laden de zonnepanelen voldoende). En we bekijken in elkaars huis op wielen, ook altijd leuk. Daarna doen we de nodige klusjes aan de bus; Gerhard ligt er in schildersoveral nog even onder, even draadje met een tie-wrap vastzetten. Ook in de keuken moet nog worden geklust; de US keukenrol XL hangt nu met aan snelbinder tussen 2 haakjes. Het is heerlijk weer, dus na het eten is het tijd om een kampvuurtje te maken. We pakken de bijl er nog bij om kleine houtjes te hakken, maar het vuur wil nog niet zo vlotten. Nog maar even oefenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s