Crab, fish and shrimps

Vanochtend staat in het teken van regelklusjes. Vanaf de kamer bellen we eerst naar de forwarder van de boot. Om te kunnen bellen moeten we zelf eerst even de telefoon aansluiten; er staat gewoon een los apparaat op het nachtkastje. De boot is er, maar morgen kunnen we de bus halen, want men is nog bezig met ontschepen.

Dus bellen we de autoverhuurder, om te melden dat we de auto nog een dagje langer houden. Het hotel verlengen we ook voor een extra nacht. Nu hebben we dus nog een dag te besteden in Baltimore. We parkeren in het centrum en gaan eerst maar eens bij Starbucks internetten; in het hotel is internet erg traag, dus dat schiet niet op. Inmiddels zijn we weer bij met research en uploaden. Na de koffie tijd voor Lexington Market, een overdekte markt waar we bij Faidley’s een crab cake delen. Zeer populaire vis-tent, eerst in de rij staan en bestellen, daarna aan een sta-tafel eten. Er zijn toeristen (het staat vermeld in de Lonely Planet) maar ook lunchende zakenlui. En het is heerlijk. Dan lopen we naar het Washington Monument. In het park zitten we op een bankje, terwijl iets verderop een jongen zijn cello pakt en begint te spelen.

Aan de Inner Harbour bezoeken we het National Aquarium, aangeprezen als het beste aquarium in de USA. Het is gigantisch groot met verschillende thema’s, van Australië tot de Amazone. Enorme tanks met haaien, roggen en een zeeschildpad. We kunnen ons er bijna 3 uur vermaken, erg leuk. Buiten is het nog steeds lekker weer, hoewel het aardig waait. We pakken een tafeltje bij Bubba Gump Shrimp Co. (geinspiteerd op de film Forrest Gump) en eten garnalen. Nu op de kamer in voorbereiding voor het ophalen van de bus; adressen noteren en opzoeken, stapeltjes cash maken voor o.a. tol (we rijden achter elkaar over de brug) en veiligheidshesjes opzoeken voor op het haventerrein. Spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s