Let’s go O’s

Het is druk bij het ontbijt, dus nemen we een bakje cornflakes mee naar de kamer en eten we later nog wat in het ontbijtzaaltje. Eerst rijden we naar de haven, naar het adres waar we ons moeten melden voor het halen van de bus. Even kijken hoe ver het is en waar. Daarna rijden we naar Baltimore centrum.

Vandaag speelt de baseball club Orioles thuis, dus lopen we naar het stadion en kopen we kaartjes. Nog voldoende tijd om Inner Harbour te bekijken, een binnenhaven met restaurantjes in de stad. Bij de auto halen we nog even wat proviand op; nog net geen koelbox mee naar de wedstrijd zoals Amerikanen.

De wedstrijd begint om 13.30 uur, maar we zitten al eerder, want er is altijd veel te zien. Hele gezinnen (met baby’s) zitten op de tribune en iedereen eet de hele tijd. Voor de wedstrijd speelt de mascotte een mini-potje baseball met een kleuter op het veld, die uiteraard wint en het publiek juicht. De Orioles spelen tegen de Toronto Blue Jays, dus worden 2 volksliederen gezongen door een jongen van een jaar of 10. Het publiek staat, petten af en het is doodstil, terwijl de jongen loepzuiver zingt. En wij staan daar een traantje weg te pinken, terwijl niet eens ons volkslied wordt gezongen. Het is nog lastig je aandacht bij de wedstrijd te houden, want er gebeurt van alles om het publiek te vermaken. Op het scherm zien we de hotdog-race, de smile cam, de kiss cam (een ouder echtpaar gaat er vol voor, iedereen joelen), de second base steal waarbij een klein meisje het kussen van second base moet vervangen binnen een minuut, weer staan voor een lied (God Bless America voor de military) en de 7th inning stretch. Al met al verliezen de Orioles na 3,5 uur spelen met 7-10. Super middag! We rijden richting hotel en eten bij Ruby Tuesday en doen nog wat boodschappen.

De boot heeft nog meer vertraging, maar nadert Baltimore gestaag. Waarschijnlijk komt ie vannacht aan. Maar dat betekent dat we de bus nog niet kunnen ophalen. Morgen eerst maar even bellen wanneer dat wel kan en dan maken we weer een plan.

boot

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s