Cherry Blossom Parade

Vanmorgen hebben we de wekker gezet, zodat we vroeg downtown kunnen zijn. We parkeren de auto bij een metrostation en pakken al om 8 uur de metro naar de stad. Er zijn al veel mensen op de been voor de Cherry Blossom Parade. Dit is er een festival ter ere van de bloeiende kersenbloesem, compleet met parade op een lange brede laan.

Er zijn tribunes gebouwd, waarvoor je een kaartje moest kopen, maar wij staan op het gratis gedeelte. De zon schijnt, maar de wind is nog behoorlijk koud. Klokslag 10 uur begint de parade, met motorpolitie, vlaggen en militairen. Daarna trekt een bonte stoet aan praalwagens, eenwielverenigingen, oldtimers en diverse highschool marching bands aan ons voorbij. Enorme ballonnen worden door diverse mensen vastgehouden aan touwen. Gezellige boel, maar we door de wind zijn we behoorlijk koud geworden. In het museum voor Natural History warmen we even op; een fantastisch museum met opgezette dieren. Doet denken aan de film A Night at the Museum.

We lopen nog een rondje over de mall, langs de kersenbloesem. Het loopt hier in drommen, dus besluiten we de stad weer in te lopen, weg van het festival, op zoek naar een restaurant. En dat valt gek genoeg nog niet mee in DC; veel kantoren, maar weinig eten. Uiteindelijk een late lunch in een sportsbar. Gelukkig zijn we met de metro, want de stad hadden we nooit uit gekomen met de auto. In een uurtje rijden we naar het hotel net boven Baltimore. We halen bij de supermarkt weer wat makkelijks te eten en nu weer chillen met een gloeiende toet en prikogen.

De boot met de bus heeft inmiddels New York verlaten op weg naar ons in Baltimore. Er is wat vertraging; i.p.v. donderdag jl. komt de boot nu morgen aan. Even afwachten dus, wanneer we de bus kunnen halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s