In a memorial mood

Vanmorgen rijden we na het ontbijt naar het Pentagon. Enorm gebouw, veel beveiliging en fotograferen mag niet. We parkeren de auto en lopen een stuk. We komen menig militair tegen in uniform, van verschillende onderdelen. Voor het Pentagon staat een monument voor 9/11, voor de 184 mensen die hier zijn omgekomen.

Zeer indrukwekkend. We rijden door naar Arlington Cemetery, een grote militaire begraafplaats, met ruim 300.000 graven. Het is er druk met vooral Amerikanen, blijkbaar iets dat je met je gezin bezoekt. Heel bijzonder om bij de eeuwige vlam van het graf van John F. Kennedy te staan. Bij het monument voor de onbekende soldaat zijn we net op tijd voor de wissel van de wacht; 24 uur per dag wordt hier wacht gelopen, ook tijdens orkaan Sandy en 9/11 (terwijl de rook vanuit het Pentagon hier te zien moet zijn geweest). Nu we er toch zijn bekijken we ook Arlington House, een luxe huis op de begraafplaats waar ooit Robert E. Lee woonde, generaal van het zuiden tijdens de Ameriaanse burgeroorlog.

Terug bij de auto rijden we weer naar Washington DC voor een late lunch. Ze zijn hier zo gek op airco dat we nog een andere plaats zoeken, zo fris is het. Dan is het tijd voor het Witte Huis. Veel politie op de been en je mag niet dichtbij komen. Hele schoolklassen gaan hier op de foto en wij natuurlijk ook. Een paar blokken verderop bezoeken we het White House Visitor Center, net als gisteren eerst door de scanner alsof je gaat vliegen. Binnen interessante feitjes, meubelstukken en foto’s van voorgaande presidenten in het Witte Huis. Leuke brieven van kinderen aan presidenten en raden welk favoriete eten bij welke president hoort (toch weer geleerd dat Ronald Reagan jelly beans at tijdens meetings). Weer buiten lopen we een rondje op de National Mall en bekijken we de monumenten. Ontzettend veel mensen doen hetzelfde, nog lastig om een foto te maken zonder andere toeristen. Het is hier nog paasvakantie dus veel gezinnen zijn op pad, opvallend vaak in korte broek, terwijl wij met een jas aan lopen (het is een graad of 15). Nog even koffie bij Starbucks op het terras terwijl de zon een beetje doorkomt. Terug bij het motel in een buitenwijk doen we boodschappen bij Aldi (ja, ook hier). Op de kamer eten we muesli met yoghurt en frambozen. Nu lekker buizen en de dag van morgen voorbereiden.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s