Welcome to Washington

washington

Het is zover: we zijn op reis. Na afscheid op Schiphol van ouders en zus, wachten we op onze vlucht. We zijn vroeg, omdat je vaak geinterviewd wordt voor een vlucht naar Amerika, maar blijkbaar hoeft dat nu niet (we vliegen met IcelandAir). Dus is er voldoende tijd voor een broodje.

In het eerste vliegtuig naar Reykjavik zitten we naast Thera, een Nederlandse dame op leeftijd, die in Amerika woont. Even tips doornemen en aan het eind van de vlucht noteren we haar gegevens, wellicht komen we nog in de buurt. Op de airport in IJsland maar weer even wat eten (waaronder Skyr, een soort yoghurt) en dan start vlucht 2. We zitten vlak achter de lege comfort class stoelen, waardoor we meer beenruimte hebben. Prima vlucht, TV kijken en slapen. Maar goed dat we vooraf wat gegeten hebben, want bij IcelandAir wordt er geen maaltijd geserveerd gedurende de 6 uur durende vlucht. Het was dan ook een goedkope vlucht. Bij aankomst in Amerika gaat het voorspoedig, stempel in ons paspoort voor verblijf van 6 maanden. Buiten blijkt het behoorlijk fris te zijn we wachten op de shuttle bus naar het hotel en bellen er maar even achteraan. Eenmaal in het hotel, gaan we direct slapen; toch wel moe van het reizen (en de drukke dagen daarvoor), bovendien is Lesley erg verkouden.

Heerlijk geslapen, we doen rustig aan en gaan ontbijten. Grote televisie op een nieuwszender, slappe koffie en keuze uit wafels, toast en cornflakes. Yes, we zijn in de USA. Met de shuttle bus willen we terug naar het vliegveld, maar de chauffeur is zo vriendelijk ons direct bij de autoverhuur af te zetten. We weigeren een betaalde upgrade en krijgen ‘m gratis. Dan rijden we naar Washington DC navigerend op een klein kaartje (onze roadatlas ligt in de bus) en moeten behoorlijk zoeken naar een parkeergarage. Buiten is het bewolkt, maar droog en we lopen na de Starbucks direct naar het capitool, waar het congres zetelt. Waanzinnig om hier te zijn! Eerst maar een tourtje, compleet met sticker op je shirt en een headset op. Superdruk, maar altijd interessant. We pakken na de tour nog even het museum mee en zijn weer helemaal bij aangaande de ontstaansgeschiedenis van de USA. Nog een stukje de National Mall gelopen, maar de jetlag kicks in, dus rijden we naar het volgende hotel. Even chillen op de kamer, daarna eten we bij de I-Hop op het terrein. Nu even de gebruikelijke reisrituelen opstarten: blog bijwerken, foto’s uploaden en de administratie bijwerken. Dag 1 en we zitten meteen in de flow. Loving it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s