Voorbereidingen voor gevorderden

Antwerpen

Terwijl we gewoon aan het werk waren, moest er natuurlijk veel worden voorbereid voor onze trip naar The Americas. Vooral veel uitzoeken, want met eigen voertuig naar het buitenland, brengt veel papierwerk met zich mee wat betreft verschepen, importeren en verzekeren. En verder moesten wij zelf natuurlijk ook helemaal APK zijn.

Een willekeurige greep uit de voorbereidingen:

 • De bus is 3 weken bij de garage geweest voor de nodige vervangingswerkzaamheden; tip top in orde en zelfs wat reservefilters mee. 
 • We besloten nog even een roofrack op het dak te laten zetten, voor een reservewiel, rijplaten en 2 diesel jerrycans (= extra actieradius van 300 km).
 • De ouders van Gerhard waren klusbedrijf en co; plank hier, popnagel daar, gordijnen van diverse soorten op maat en zelfs een maatwerk waszak en e-reader houder. Ettelijke onbetaalbare uren samenwerking. En opletten geblazen, want voor je het weet heeft pa de schaar al in de gordijnstof gezet.
 • Bij de afspraak voor vaccinaties bij de travel clinic in Barneveld hoopten we al dat dokter Karin er weer zou zijn, die we nog kennen van de vorrge reis. Bij toeval viel ze net in toen wij er al waren; ze had onze website al bekeken en wist al van de bus. Zo hadden we gewoon een reunie van 3 kwartier, terwijl we maar 1 prik nodig hadden.
 • Els uit Dordrecht was al veel eerder dan wij met onze reis bezig; van haar kregen we prachtige zelfgemaakte linnen tasjes in rood-wit-blauw om weg te geven aan kinderen in verre landen.
 • Lesley maakte het nog even spannend qua groot rijbewijs; er waren 3 pogingen voor nodig, maar de C1 is in de pocket en een Tina Trucker geboren.
 • Gerhard maakte het nog even spannend op medisch gebied met een kaakoperatie in december, naar aanleiding daarvan een wortelkanaalbehandeling in maart en nog even een ontsteking er overheen. 
 • Bij Lesley’s laatste afspraak voor de met mondhygieniste Vanessa zei ze “meid, we zoenen”. 
 • Op 14 maart hielden we een uitzwaaifeestje voor familie en vrienden; glow golf en barbecue. Compleet met 2 liederen, een geknutselde bus en een prachtig kwartetspel. Menig traantje gepinkt.
 • Op 20 maart brachten we de bus naar de haven in Antwerpen. Rondje rond de bus lopen en sleutel afgeven. Dat voelt gek!
 • Op 26 maart vertrok de boot, om via Liverpool, Halifax, New York naar Baltimore te varen.
 • Zowel Gerhard als Lesley hadden een hartverwarmend afscheid van het werk, met mooie woorden en cadeaus.
 • Op 28 maart hebben we onze inboedel verhuisd naar de opslag, samen met de hulptroepen. Onze hele aardse bezit (behalve de bus) past in 27 kubieke meter (zo’n 2 x 5,5 meter, 2,5 meter hoog); het betere paswerk.

Sindsdien zijn we on tour in Nederland, logeren bij broer, zus, vriendin en ouders. Compleet met spreekbeurten over de reis in diverse klassen en een ochtendje paashaas spelen. Nu op ons laatste adres bij Lesley’s ouders de laatste spullen inpakken en regelen. We kunnen het haast niet geloven, maar over 2 dagen is het zover!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s