Limburgs landschap

Het is elke ochtend weer een beetje frisser als we opstaan. Ook is de werking van het sanitair elke camping weer een belevenis; nu moet je voor water uit de douche telkens aan een ketting trekken, die naast je hoofd hangt. Bij de dagelijkse businspectie constateert Gerhard dat de linker voorband wel erg zacht is.

En dat is niet de band die toch al langzaam leegloopt. Maar 1,3 Bar i.p.v. 4,5, dus met de handpomp als een gek pompen. We pompen zo hard dat bij 3,1 Bar de pomp stuk is. Dan moet het maar zo. Voordat we wegrijden wil een Duits meisje nog even in onze bus kijken; zo één wil ze ook wel hebben (vannacht heeft ze met haar vriend in een tentje geslapen). Onze missie voor vandaag is tanken en banden oppompen. Bij twee verschillende tankstations uiteindelijk geslaagd. Het lijkt erop dat de band, doordat deze zo hoog op een keg stond om de bus recht te zetten, niet meer goed aansloot. Na het oppompen is er niks aan de hand. We rijden naar Luxemburg stad en zoeken daar weer naar een geschikte parkeerplaats. In het centrum eten we mosselen met friet op een terras in de zon. Het is hier druk, veel toeristen. Na een ijsje en een blokje om pakken we we bus weer.

We rijden al snel Luxemburg uit en door België. Een lange snelweg door de heuvels. In België stoppen we niet eens. Eenmaal in Nederland doen we in een dorpje nog even snel boodschappen. Het lijkt wel buitenland, want we verstaan de cassière niet eens … In Gulpen vinden we een mooi plekje op de camping en we kunnen nog lang buiten zitten. Nu binnen de boeken uitlezen met een muziekje aan. Het eind van de vakantie is helaas in zicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s