Kitschy koekoeksklokken

Het is helder en 9 graden vanmorgen. Brr … kopje thee en ontbijt in de bus en vroeg op pad. In de eerste zonnestralen is het Zwarte Woud prachtig. In drie kwartier rijden we naar Triberg voor onze dosis toeristische kitsch. Eerst de hoogste waterval in Duitsland. Via een steil pad door het bos naar beneden, met telkens een stukje waterval.  Omdat de waterval in delen valt, lijkt ie helemaal niet zo hoog (we zijn ook een beetje verwend natuurlijk). Er zijn veel mensen op de been en de normale winkels zijn dicht, omdat het Dag van de Duiste eenheid is vandaag. Triberg is een toeristisch plaatsje waar je koekoeksklokken kunt kopen. In een ouderwets café eten we Schwarzwalderkirsch Kuchen met koffie, volgens het originele recept. Daar blijkt een behoorlijke scheut kersenschnaps in te zitten. We klimmen langs de waterval weer omhoog en rijden nog even langs de grootste koekoeksklok ter wereld. Lekker kitsch allemaal.

We rijden al snel Frankrijk in en eten bij een benzinepomp in de middag nog een broodje. Bij Metz van de snelweg af, waar het zelfs met de navigatie zoeken is naar de kleine camping in Burtoncourt. Bij het inchecken kopen we een flesje wijn, zodat we nog even van de zon kunnen genieten met een glaasje. De koelkast is vrijwel leeg, maar we kunnen met niets toch nog een leuke pasta in elkaar te draaien. Op de camping staat een appelboom en Gerhard weet met een stok een appel eruit te vissen, als toetje. Nog even een warme chocolademelk van gesmolten pure chocolade en het feestmaal is compleet. Nu zitten we met onze jassen aan buiten bij de receptie nog even te internetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s