Passie voor passen

Het is vanmorgen nog fris, dus ontbijten we binnen. Om 9.00 uur zijn we op pad, nadat we de concierge cash betaald hebben, zonder bon, vast teveel. Boven het Comomeer hangen de wolken laag, een prachtig gezicht. Het meer verdwijnt uit het zicht door de vele tunnels. Al snel zijn we bij de Zwitsere grens, maar een paspoort hoeven ze niet te zien.  We willen geen vignet kopen, dus rijden we via binnenwegen. Via de Malojepas klimmen we snel naar 1.800 meter, mensen lopen met winterjassen aan op straat. Tegen de bergen hebben de bomen geweldige herfstkleuren. Eind van de ochtend zijn we in Sankt Moritz voor Kaffee en Kuchen. Daarna verder via de Julierpas tot zo’n 2.200 meter, waarna we weer dalen richting Chur. Per ongeluk een paar kilometer snelweg gereden, want de snelweg begint hier opeens, zodat je niet meer kunt afslaan (en we hebben geen detailkaart). Geen controle gehad gelukkig. In Chur stoppen we voor een late lunch op een overdekt terras, terwijl er af en toe een spatje regen valt. We eten een broodje warme raclettekaas; lekker!

Terug in de bus rijden we nog een half uur verder naar Liechtenstein, weer via binnenwegen. Even is het spannend of we het wel zonder snelweg redden, want we zien een bord dat de doorgang verderop 3 meter 10 is en wij hebben gemeten zonder antenne zo’n 3 meter hoog te zijn. Lesley stapt uit om te chekcen of het past, maar de poorten bij de onbewaakte grens zijn veel hoger, geen probleem. Bij de camping in Triesen is het heel rustig, alleen twee tenten en wij. De receptie is niet bemand op dit tijdstip, je kunt gewoon zelf een plekje zoeken. Het meisje van de receptie komt toevallig net aanrijden, dus rekenen we af en regelen we internet. We lopen even naar het stadje Balzers 20 minuten verderop voor een foto van het kasteel. Terug bij de camping gooien we de laatste vakantiewas in de machine en zitten nog even buiten. Al snel wordt het fris; ook hier zijn we omringd door bergen. In de bus eten we een broodje knakworst met prosecco. Ja chique boel hier, in Liechtenstein. Morgen dit minilandje verkennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s