Via Verona

Het is heerlijk weer, maar wel heiig. Na een relaxte ochtend buiten langs het meer en rond de bus checken we uit en knippen de polsbandjes weer af. Is niet helemaal ons ding. Vandaag bekijken we Verona, dus rijden we weer een stukje terug naar het oosten. Op zich zijn we er binnen een half uur, alleen parkeren blijkt lastig. Vaak zijn we te hoog, te zwaar of gewoonweg ongewenst (bord verboden voor campers). Na lang rondrijden parkeren we op een brak veldje bij een failliete Honda dealer, 2 kilometer buiten het centrum. Stukje lopen dus. Geen punt, het is prachtig weer, broeierig warm zelfs. Ook hier bezoeken we de Arena. Deze is meer in takt dan die in Pula en zelfs nog in gebruik voor opera’s. Toch maakt het minder indruk, omdat er gewoon stoeltjes in staan en een podium. Het moet wel fantastisch zijn een voorstelling hier bij te wonen. We lunchen met zicht op de Arena op een terras in de schaduw met pasta. Daarna verkennen we het centrum verder, met mooie pleinen en straten. Bij het balkon van Julia (van Romeo) wemelt het van de toeristen. Shakespeare’s Romeo en Julia speelt zich af in Verona en hoewel ze nooit echt bestaan hebben staat dit balkon bekend als dat van Julia. Om de muren van de toegangspoort staan allemaal hartjes met namen van stelletjes op de muur. Na wat zoeken vinden we onze bus weer terug en rijden we in de middag Verona weer uit. Mooie stad.

Met twee uur rijden en tanken tegen een vorstelijk tarief (duurste tot nu toe) komen we aan bij het Como meer. Het meer is omgeven door heuvels gehuld in mist. Ook is het meteen een stuk frisser met een graad of 19. We hebben niet echt een bestemming voor ogen en Lecco blijkt een grote industriestad te zijn. Dus rijden we een stukje door en komen uit bij een minicamping in Mandello del Lario. We hebben nog niet ingeschreven; de “director” zou zich daarvoor melden, maar dat heeft hij nog niet gedaan. Wel nog even snel de internetcode geritseld. We kunnen buiten eten, maar na de afwas begint het te regenen. Nu gezellig binnen, de radio op een jaren 80 zender, rock on! Morgen verlaten we bella Italia weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s