Veni Vidi Venezia

We willen al vroeg naar Venetië, to beat the crowds. Dus met een snelle kop thee en mierzoete per stuk verpakte chocolade croissants in de maag staan we om 8.00 uur bij de bushalte. We passen nog maar net in de bus, voor de helft gevuld met mensen die aan het werk gaan, de andere helft toeristen.  Er wordt behoorlijk hard gereden, zodat we binnen een paar minuten in Venetië staan. De stad wordt nog wakker, winkels en terrasjes gaan net open. We dwalen door de smalle straatjes en over bruggetjes, telkens weer een mooi doorkijkje. Als we op Piazza di San Marco staan blijkt opeens dat we niet de enige vroege toeristen zijn. Voor de basiliek staat een rij, wij gaan met de lift omhoog de toren op om over de stad te kijken. Inmiddels hebben we zin in koffie, dus drinken we op het San Marco plein het duurste bakkie ooit (2 koffie is duurder dan de overnachting op de camping), maar dan speelt er wel een orkestje bij. Verderop in de stad bij Ponte di Rialto is het helemaal een drukte van belang. Gondels met vooral Aziatische toeristen banen zich een weg tussen de schepen die voorraad aanvoeren. Op een rustig pleintje pakken we nog even een broodje op een terrasje. Dan nemen we de stadsbus terug naar de camping. Na het vullen van de watertank vertrekken we rond 13.00 uur. Leuk bliksembezoek aan Venezia.

We rijden in ongeveer anderhalf uur naar het Gardameer. Daar doen we eerst uitgebreid boodschappen, want de koelkast is leeg. Bij Peschiera di Garda willen we inchecken bij een camping, maar die is vol. Op de volgende camping is er gelukkig wel plaats. Het is een enorm terrein, een soort resort, inclusief polsbandjes. Na een frisse duik in het zwembad relaxen we bij de camper, met schuinweg uitzicht op het meer. Na de borrel draaien we zelf een pasta in elkaar. Nu zitten we bij het internetcafé. Straks nog even een limoncello voordat we gaan slapen. La dolce vita.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s