Grote grotten

We zijn weer vroeg op. Gisteren dachten we al te zien dat er 1 douche was voor de hele camping. Vanochtend doet Lesley een nieuwe poging, maar komt onverrichter zake terug. Dan maar tanden poetsen en snoet wassen, we douchen wel op de volgende camping. Onderweg nog even tanken en banden op spanning brengen.  Op de snelweg blijkt dat we een vignet nodig hebben. Vreemd, want eerder kon er gewoon tol betaald worden met een kaartje. We worden aangezien voor een vrachtwagen, dus gaan we in discussie en gaat er nog 3 euro vanaf. Toe maar. We zijn kwart voor 11 bij de Skocjan Caves. Om 11 uur gaat het toertje. Nou zeg maar toer, want met zeker 100 man lopen we naar de ingang van de grot. Gelukkig worden we daar op taal gesplitst en zitten we in de kleinste groep, Sloveens-Engels. We lopen 2,5 km door de grotten, terwijl de gids af en toe wat uitlegt. Eerst de droge grotten, mooi, maar niet bijzonder. Daarna de murmeling caves; de hoogste 105 meter met een razende rivier en watervallen erdoorheen. Zeer indrukwekkend, hebben we nog niet eerder gezien. Eenmaal buiten lopen we nog een extra wandelpad langs een waterval en klimmen omhoog naar de rand van een ingestorte grot. Onverwacht zomaar 2,5 uur onder de pannen, hartstikke leuk. Inmiddels hebben we wel trek dus eten we wat bij de grotten.

Met zo’n 2 uur rijden zijn we op de plaats van bestemming voor vandaag; Venetië. We zitten op een kleine camping net buiten de stad. Er is een binnen zwembadje. Snel douchen en zwemmen, daarna relaxen bij de bus. We hebben niks te eten in huis, dus halen we een pizza en een fles wijn. Nu zitten we heerlijk onder de luifel, kopje koffie erbij. Morgen vroeg op en met de bus naar Venezia. Lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s