Through Pazin to Pula

We checken pas om 11.00 uur bij de camping. Het is prachtig weer, dus ontbijten we lekker in de zon. De was is droog, dus kunnen we gaan. In Opatija moeten we ons best doen een parkeerplaats te vinden; de bus is te hoog voor een parkeergarage en te breed voor langs de weg. We vinden een vak waar we in passen en Lesley gaat geld wisselen voor de parkeermeter.

In Opatija wandelen we een stuk op de Lungomare, een promenade langs de zee, waaraan grote huizen liggen. Hoewel de meeste aardig vervallen zijn, is het uitzicht grandioos. Met een ijsje erbij loopt het extra lekker. Eigenlijk zoeken we een Villa Angiolina, een oud huis dat te bezichtigen is, maar dat is niet te vinden. Geen bordje in de plaats, geen Informatiepunt om het na te vragen en de navigatie kent het ook niet. Dan slaan we dat maar over. Via een prachtige kronkelende weg door de bergen rijden we door het Ucka Nature Park; veel haarspeldbochten en hellingen tot 18%. Op een uitzichtpunt lunchen we bij de bus.

Onderweg naar Pula besluiten we nog even bij Pazin een kleine hike te doen door de Pazin Chasm, een kloof aan de voet van het dorpje. Jules Verne heeft een boek hierop gebaseerd. Leuk pad, steil omlaag en weer omhoog. Daarna rijden we nog drie kwartier tot aan de camping in Stoja, bij Pula. De camping ligt op een schiereiland. We kiezen een mooi plekje onder hoge sparren met uitzicht op zee. Altijd weer moeilijk om te besluiten waar te gaan staan, vooral als er veel keuze is. De hangmat zetten we op en de borrel is geopend. Tijdens het eten zien we een mooie zonsondergang. Als we na de afwas een rondje over de camping lopen blijkt pas hoe groot deze is, maar daar merk je niks van. Nu zitten we nog lekker buiten bij het rode schijnsel van onze kerkhofkaars. Heerlijke dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s