Op naar Opatija

Voor vandaag is regen voorspeld. We gaan nu het nog droog is vroeg naar Rab town, een klein middeleeuws stadje met heel veel kerkjes. De winkels gaan net open, in alle rust verkennen we de smalle kronkelende straatjes, voordat, zo blijkt later, de Duitse toertjes beginnen. We beklimmen de toren met vrijwel verticale houten trappen en metalen ladders. Vanaf de toren hebben we mooi uitzicht over de baai en kunnen we in de kloostertuin kijken, waar nonnen werken. Het begint inmiddels aardig hard te regenen, dus klimmen we voorzichtig naar beneden en gaan de regenjassen aan. Op een overdekt terras drinken we koffie, daarna lopen we nog enigzins droog onder de bomen in het park. Daar staat ook weer een kerkje, nu met een kerkhof erbij. Er branden kaarsen in rode plastic potten, met een aluminium dekseltje. Laten we nou een paar dagen geleden net zo’n kaars gekocht hebben. Zitten wij bij de bus gewoon een kerkhof-kaars te branden … Nou ja, we branden ‘m gewoon op.

We rijden naar Lopar, waar we een ferryticket kopen. We zijn behoorlijk op tijd, dus lopen we nog even een rondje langs de baai en via het bos weer terug. Het is toch wel erg nat, dus gaan we vroeg lunchen in een soort eetlokaal. Hier zitten al andere ferry-gasten te wachten en zelfs te kaarten. Wij eten weer heerlijke vis en inktvis. Daarna in de bus wachten tot we vertrekken. Lesley gaat even liggen op bed en schrikt wakker als we opeens gaan rijden. De bus moet keren en achterstevoren de boot op. Lukt prima. Aan boort drinken we koffie, daarna terug naar de bus. Aangekomen op schiereiland KrK (zonder klinkers, net als de plaats Vrh) rijden we in ruim een uur naar Opatija. Hier is het inmiddels droog en zitten we nog even buiten, terwijl de was draait (bijna onderbroekenstress). Nu zitten we binnen; de wolken zijn weggetrokken en het is zeer helder en dus fris. De waslijnen aan en in de bus hangen vol. Prima manier om een regenachtig dagje te overbruggen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s