Lovely Ljubljana

Voor vandaag is er regen voorspeld, dus plannen we een dagje stad, zodat we kunnen schuilen als het nodig is. ’s Nachts begint het al te regenen, ’s morgens vroeg is het tussen de buien droog. We zijn vroeg in de stad, als het weer begint te regenen. We klimmen de berg op naar Ljubljana Grad, het kasteel.

Er zit een museum over Slovenië en er is een film te zien. Zeer interessant en nieuwe technieken zijn mooi gecombineerd met het authentieke kasteel. Als we weer buiten zijn klaart het op. We lopen door de stad en lunchen op een terras. Ljubljana is de hoofdstad, maar is lieflijk, met autoloze straten, veel oude gebouwen en een soort grachten. Overal terrassen en behoorlijk wat toeristen. Erg leuke stad.

Om half twee pakken we de bus weer, richting Kroatië. Nog even tanken en de banden op spanning brengen en dan gaan we. De snelweg loopt door het glooiende landschap en is bijzonder rustig. Al snel zijn we bij de grens, waar kort de paspoorten getoond moeten worden, maar dat is alles. Wel hebben we al snel een tolweg, maar we hebben nog geen Kroatisch geld. Gelukkig kun je met Euro’s betalen. In de eerste de beste plaats snel even Kuna pinnen. Inmiddels zijn we van de snelweg af en dat rijdt eigenlijk wel relaxter, want dan kunnen we elkaar nog verstaan. We rijden door gehuchten, die niet op onze kaart staan. Onderweg doen we nog even boodschappen bij een klein supermarktje. Nu staan we op een grote camping bij Rakovica. Het ligt in de heuvels en er staan best wat mensen. We weten een rustig plekje te vinden. Wel is het hier wegens de eerder gevallen regen behoorlijk blubberig. En het is een beetje fris. We eten een broodje met soep buiten, jas aan, muts op. Nu zitten we in het camping café te internetten, met een gloeiende toet aan de Istrische rode wijn. Morgen naar de Plitvice meren. Op de TV draait een informatiefilm hierover, en het belooft veel goeds. We zetten er de wekker voor, zodat we er vroeg zijn. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s