Beautiful Bled

We zijn weer lekker vroeg op, dus na een kopje thee gaan we het meer bekijken; Lesley rent er een rondje omheen en Gerhard pakt de fiets. Het kerkje op het kleine eiland in het meer verschijnt in de optrekkende mist. Prachtig is het. Terug op de camping ontbijten we heerlijk buiten en rommelen we wat rond de bus. Lekker geen haast om weg te gaan.

Rond het middaguur wagen we ons aan de toeristische gondola, een bootje waarmee je naar het eilandje wordt gevaren. De gondelier wacht nog op meer passagiers, maar we blijven alleen. Onderweg vertelt hij over de omgeving in zeer gebroken Engels en maakt grapjes. Op het meer worden vannochtend roeiwedstrijden gevaren, dus er is veel te doen. Eenmaal bij het eilandje krijg je een half uur om rond te kijken. Er is alleen een kerkje, een 99 tredes tellende trap en een ijskraam, dus eten we een enorme ijsco als lunch zittend op de trap. Terug aan de kant halen we de bus en kijken we nog even naar het meer vanaf het kasteel op de klippen. We besluiten het kasteel niet te bezoeken; ons portie kastelen komt nog de komende dagen. 

Bled verlaten we via Vintgar Gorge, een kloof waar je op houten plankiers kris kras over de rivier gaat. Het water is turquoise en het is er, ondanks de vele toeristen, heel vredig. Onderaan de kloof is een waterval. In een uurtje lopen we heen en weer. Dan pakken we de bus weer naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Omdat we de snelweg vermijden, komen we door diverse rustige dorpjes. De camping zit net buiten de stad, dus die gaan we morgen kijken. Het is heerlijk weer om buiten te relaxen en te eten. Lekker in de reisvibe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s