Pretty Plitvice Lakes

We hadden de wekker gezet, zodat we na een snel ontbijt direct op pad kunnen. Vannacht heeft het behoorlijk geregend, maar vanochtend is het droog. Met een paar kilometer zijn we bij Plitvice Lakes National Park. Aangezien dit een populaire bezienswaardigheid is, starten we vroeg. Om 8.00 uur lopen we al in het park, dat bestaat uit meren die als terrassen boven elkaar liggen en in elkaar overstromen.

Daardoor ontstaan prachtige watervallen. Het water is turquoise en bijzonder helder. Al snel zijn de wolken door de zon verdreven. Een aantal paden is afgesloten wegens overstroming, maar er is zat te zien. We lopen het eerste deel langs de rand van de meren, naar een boot, die je naar de overkant brengt. Vanaf daar loop je tussen de watervallen door op houten plankiers en worden de meren kleiner. Hier en daar staan de paden onder een laag water en andere toeristen doen hun best hun (soms witte!) gympen droog te houden. Wij stappen er met de bergschoenen zo doorheen. Zo klimmen we tot het bovenste meer. Het laatste deel wordt het steeds drukker, maar goed dat we vroeg vertrokken zijn. Terug naar het startpunt is er een bus. Prachtig park.

 

We pakken onze bus naar het zuiden en lunchen langs de kant van de weg. Omdat we nog in de bergen zitten is het nog behoorlijk fris dus blijven we in de bus. Na 2,5 uur rijden zijn we in Zadar, een plaats aan de kust. Het is meteen een stuk warmer, dus spannen we de handmat tussen twee bomen op de camping en zitten we lekker in de zon. Lui van het vroege opstaan en hiken doen we verder niks; beetje lezen, beetje klussen aan de bus en buiten eten. Nu binnen nog een wat internetten met de radio aan. Lekker!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s