Hitler’s hangout

Vanmorgen is het nog fris in de bergen, maar zodra de zon opkomt warmt het lekker op. We rijden naar Obersalzberg, om naar Kehlstein te gaan. Dit is het Adelaarsnest, bekend van filmbeelden van Hitler en Eva Braun. Dit buitenverblijf van de nazis is in 1938 gebouwd in een wonderschon gebied, met rondom bergen.

Nu is het een zeer populaire en goed geregelde toeristenbestemming. De parkeerplaats staat al vol. Je koopt een kaartje voor de speciale bus naar boven. Iedereen krijgt een nummer van z’n bus, die exact op tijd vertrekt, echt Duits. De rit omhoog is al prachtig en zeer steil. Eenmaal boven word je geacht een plekje voor een bus terug te reserveren, waarna een tunnel naar een lift leidt. We wachten een paar liftladingen en het voelt alsof we voor een Efteling attractie in de rij staan. De ronde ruimte voor de lift is van marmer, de lift zelf van glimmend messing, kosten noch moeite zijn gespaard. Boven staat het huis, inmiddels een restaurant. We nemen er maar een koffie met Kuchen op. Daarna klimmen we naar de top. Prachtig uitzicht, maar overal toeristen, van veel verschillende nationaliteiten. Bijzonder om hier geweest te zijn, maar wat een tourist trap.

Eenmaal beneden pakken we onze eigen bus weer, richting Oostenrijk. Dat valt nog niet mee, want de weg die we in gedachten hadden mag je niet nemen boven 3,5 ton. We rijden dus aardig om, maar gelukkig is de route geweldig. Onderweg even een late lunch langs de kant van de weg, waarna we naar Maishofen rijden via kronkelwegen en met koeien op de weg. Op de camping zitten we heerlijk buiten, terwijl we een wasje draaien. Verder nog wat klussen aan de bus en nu lekker lezen. Weer een heerlijke dag met top weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s