Schönes Salzburg

De lucht is strak blauw. We halen broodjes bij de receptie en ontbijten heerlijk in de zon. Met een paar kilometer rijden zijn we vroeg in de stad. We vinden een parkeerplek waar onze hoge bus kan staan en klimmen dan de Mönchsberg op naar Festung Hohensalzburg. Daar bekijken we het kasteel en vooral het geweldige uitzicht op de stad met de vele kerktorens en daarachter de bergen. Uiteraard gaan we op het terras aan de Kaffee mit Apfelstrudel, een maaltijd op zich. Salzburg is de plek van The Sound of Music, dus heeft Lesley vooraf de diverse filmlokaties opgezocht. Dus zo staan we opeens aan het hek waar de Von Trapp kinderen kwamen vragen naar Fräulein Maria, bijna 50 jaar geleden. Net als twee Amerikanen  vindt Lesley het helemaal te gek (en Gerhard heeft er geduld mee). Met de stadskaart in de hand worden andere filmlokaties uitgewisseld. Bij onze vraag in welk deel van de film de horsepond dan voorkwam, zingt de jongen uit Atlanta zelfs een regeltje. Wat een gekte. Zo lopen we door de oude stad en bekijken naast de prachtige gebouwen de diverse plaatsen waar de film is opgenomen en pikken en passent het geboortehuis van Mozart nog mee. Met een salade op een terras en een Starbucks to go is onze dag in Salzburg compleet.

Eind van de middag vertrekken we richting Berchtesgaden in Duitsland. Door de bergen met hellingen van 10% redt de bus het prima. Wel moeten we omrijden, omdat er ergens een tunneltje is met een doorgang van maximaal 2,4 meter; het is even opletten geblazen. We doen nog even boodschappen en zitten al snel buiten op de camping met zicht op de bergen. Heerlijk. En met kerst is het extra leuk om The Sound of Music te kijken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s