Sicht auf Salzburg

Vanmorgen hangt de mist laag tussen de heuvels over het meertje, maar als de zon doorkomt trekt het al snel open. Hoewel het nog fris is, ontbijten we wel lekker buiten. Ondanks dat we vroeg op zijn rijden we toch pas om 11.00 uur weg. Kamperen is toch vooral rustig aan een beetje rommelen rond de bus.

We rijden in een uurtje naar Regensburg, een oud plaatsje. Daar lunchen we op het balkon van een oud eetlokaal met dito clientèle en ober. Lekker Duits: Geschnetzeltes. Daarna lopen we door het plaatsje met leuke straatjes en een imposante dom. De Steinerne Brücke staat helaas in de steigers; de stratenmaker trilt de stenen vast en is blijkbaar zijn gehoorbescherming vergeten; hij heeft twee sigaretten in zijn oren … Na een ijsje gaan we weer op weg. We pakken de provinciale weg richting Oostenrijk met gehuchten en mooie landschappen. Vrijwel ongemerkt rijden we de grens over. Nog even opletten, want we willen geen vignet voor de snelweg kopen, dus houden we het op B-wegen. Even een korte stop voor koffie bij een tankstation annex shop. Het is meteen duidelijk dat we in Oostenrijk zitten, want het Duits hier is vrijwel niet te verstaan. Nog drie kwartier rijden en dan zijn we bij de camping net buiten Salzburg, met een Panoramablick auf Salzburg. Tussen de bergen ligt de stad met op een heuvel de vesting. Het is heerlijk weer, dus zitten en eten we buiten. Het is nu half 10 en het wordt wat frisser, dus gaan we naar binnen. Was weer een heerlijke dag. Lesley kan haast niet wachten tot morgen; the hills are alive, with the sound of music. Laat de kitsch maar komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s