Mosfellsbaer

Vanochtend eerst een buitendouche genomen. Was prima te doen. Vreemd genoeg waren wij op die drukke camping de enigen die het aandurfden. Wel was het te winderig om te ontbijten, dus zijn we daarvoor naar de plaatselijke bakker gegaan. Vandaag verkennen we Snaefellsness, een schiereiland niet al te ver van Reykjavik.

Steeds een stukje rijden, dan uitstappen voor een mooi uitzicht of een hike. We beklimmen eerst een heuvel, waarna we een onverhard pad door het lava-landschap nemen. Bij Bjarnarhöfn krijgen we een kleine rondleiding in een boerderij waar een IJslandse lekkernij wordt bereid; gedroogde haai. Na de uitleg mogen we een klein blokje proeven; het ruikt naar ammoniak en smaakt een beetje als oude Franse kaas. Niet slecht, alleen de nasmaak is stevig; de hele ochtend hebben we er nog lol van. We kijken nog even in het drooghuis buiten, waar de stukken haai als Parmahammen te drogen hangen. Het is voor IJslanders wat haring voor ons is.

 

Bij Grundarfjördur drinken we koffie en missen we net de bui. Verderop bij Rif eten we ambachtelijke vissoep in een klein knus restaurantje. Telkens even opwarmen, want het is een graad of 12. Dan naar Önderverdarnes, de punt van het schiereiland. Mooi uitzicht over zee; plotseling zien we zwarte vinnen boven de golven; een groep orca’s is niet al te ver van de kust te zien. Geweldig! Weer opgewarmd met koffie bij Hellnar doen we nog een mooie hike langs de klippen aan de zuidkant van het schiereiland. Het water is ontzettend helder en blauw en veel vogels nesten hier. Langzaam trekken de wolken open en komt de zon door. We rijden richting Reykjavik en eten onderweg bij Borgarnes in een redelijk sjieke tent. Daarna door naar de camping. Reykjavik heeft er één en die is onzettend druk. Dus rijden we na enig overleg een stukje terug naar Mosfellsbaer, een voorstadje van Reykjavik. Prachtige rustige camping, alleen geen douche. Dat lossen we morgen wel op. In de zon uitkijkend over de baai drinken we thee. Nu nog even internetten in de auto en dan naar bed. Voor het eerst weer de wekker zetten…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s