Myvatn

headerphoto

We zijn een beetje lui, dus doen we rustig aan. Het is droog en redelijk warm, dus kunnen we buiten ontbijten. We vertrekken naar Akureyri, de tweede stad van IJsland (met slechts 17.000 inwoners) en drinken een latte op het terras. Daarna verder tot aan Godafoss, een mooie waterval, aan de Ring Road, de hoofdweg die rond het eiland loopt.

Doel van vandaag is Myvatn, een meer waar veel geothermische activiteit is. Steeds kun je een paar km verder rijden en een hike doen in een totaal ander landschap. Van groene “mock vulcanos”, grote lava rotsen naar een enorme krater. En alles tegen de achtergrond van het meer en in de verte de besneeuwde bergtoppen. Wat een bizar landschap.

We klimmen de krater op en lopen in een uur rond langs de rand. Daarna zoeken we de camping op. Eerst de tent maar opzetten, want er is regen voorspelt en nu is het nog droog. We staan op een stil plekje, met uitzicht op gestolde lava, het meer en een kerkje. We gaan eten bij de Cowshed, een boerderij waar met eigen producten wordt gewerkt. Als we aan tafel zitten krijgen we een slokje vers gemolken melk te proeven; lekker warm van de koe. Verder eten we geysir-brood; een cake-achtig roggebrood, gebakken onder de grond. ’s Avonds gaan we naar de Myvatn Nature Baths, een soort Blue Lagoon, maar dan iets kleiner. Even de spieren relaxen na al dat geklim vandaag, terwijl we nog wel zo lui waren. Nu voor de tent nog wat drinken. Een uitdaging, want er zitten hier midges, mini muggen die niet prikken, maar wel graag bij je gezicht zitten. Gelukkig zijn we daar op voorbereid, dus zitten we met de hoofdnetten op. Af en toe de beker even onder het netje houden voor een slok. Lekker dicht bij de natuur.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s