Dalvik

adventure conifer daylight desert
Photo by Pixabay on Pexels.com

Na een klein beetje regen vannacht is het vanmorgen weer droog. We slapen prima in de tent en vooral lang. Aan de picknicktafel ontbijten we en we rijden laat weg, vooral omdat het wachten is voordat die ene douche bij de dames vrij is. We rijden naar Tröllaskagi Peninsula, een schiereiland met een mooie weg langs de rand.

Bij Holar drinken we koffie, daarna doen we iets verderop een hike op een soort pier van kiezelstenen. Langs het fjord staan bergen met besneeuwde toppen, hoewel het vandaag 18 graden is. In de Lonely Planet staat Lonkot aanbevolen, dus lunchen we daar laat en uitgebreid met verse vis en bloemen die je kunt eten. Onderweg nog even tanken en gratis de auto wassen; nodig want als je iets pakt hang je steeds met je kleren in de blubber van gisteren. Onderweg is veel te zien en we vergapen ons bij elke bocht aan de prachtige vergezichten. Verder veel lange tunnels, de langste 7 km, waaronder een aantal waar je voor je tegenligger moet uitwijken in parkeerhaventjes, omdat er maar 1 auto door kan.

Bij Dalvik kun je een whale watching tour doen en we zijn er precies op tijd om mee te kunnen laat in de middag. Eerst een warme overall aan, dan met 10 mensen op een boot door het fjord. Ook hier weer besneeuwde bergtoppen en nu ook watervallen met smeltwater de zee in. Al snel spotten we humpback whales. In de verte springen ze uit het water, dichtbij laten ze hun staart zien. Machtig mooi. Op de terugweg krijgen we nog een warme choco en een koekje en gooien we een hengel uit. De lijn gaat wel 30 meter diep en je hebt meteen beet. Enorme kabeljauw komt er naar boven. Er zijn er zo veel, dat Lesley er zelfs één aan z’n staart vangt; ze hoeven niet eens te bijten om beet te hebben… De vissen worden aan boord schoongemaakt en terug aan de wal gaan ze op de barbeque. Verser kan niet. Nu zitten we op de camping in de keuken al onze apparaten op te laden onder het genot van een wijntje. Was weer een heerlijke dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s