Blue Lagoon

Blue lagoon

We slapen heerlijk uit en zijn pas laat wakker. In de hoofdstraat zoeken we naar een ontbijttentje, maar we komen toch bij dezelfde uit als gisteren. Het is bewolkt, maar droog, dus we lopen nog een rondje door Reykjavik. We hebben alle tijd, want de huurauto krijgen we pas om 12.00 uur. Als we in het stadhuis een enorme maquette van Ijsland bekijken gaat opeens de telefoon; net te laat met opnemen, maar het lijkt een nummer van hier. Dus snel terug naar het hotel om de tassen te pakken.

We zitten nog maar net beneden als we worden opgehaald. We rijden naar een volgend plaatsje, waar we de auto ophalen, een Jeep. Het gaat lekker snel, dus we zijn zo op weg. Nog wat laatste boodschappen en dan terug naar Reykjavik, want daar hebben we campeerspullen gehuurd. Ze staan al klaar in grote shoppers. We krijgen nog even uitleg over de code om bij de sleutel voor het pand te komen, mochten we laat terugkomen. Klaar voor vertrek.

 

Onderweg naar Reykjanes, het schiereiland onder de hoofdstad, wordt de lucht langzaam blauw. We lunchen uit de achterbak bij Vogar. Best fris nog. Verder zijn we verrast als we denken melk te hebben gekocht, terwijl het ’t midden houdt tussen yoghurt en karnemelk. Van IJslandse woorden kun je niks maken. Verderop bezoeken we een Viking museum, met een replica van een vikingschip. Erg leuk. Bij Hafnaberg doen we een hike van 2 uur door de lavavelden, richting de klippen waar veel meeuwen zijn. Het is nu prachtig weer en zonnig. Eind van de middag checken we in op de camping. Deze staat aangeschreven als een van de beste van IJsland, maar het is vrij eenvoudig. We besluiten dan ook naar de Blue Lagoon te gaan, zodat we de avond iets (warms) te doen hebben. Dit het bekende minerale bad, een enorme tourist trap. Maar wat is het leuk! Een enorme pool met melkachtig warm water uit een bron en je kunt silica-modder op je gezicht smeren. Verder stoombaden, een waterval met zwavelgeur en een bar in het water. Stoere mannen met een wit masker houden hun plastic beker met bier boven het water. Grappig! Heerlijk poedelen na die hike. We zijn er tot 21.00 uur en de zon schijnt nog heerlijk.

Terug op de camping zetten we de tent op en maken we een soepje. Het is behoorlijk fris, maar de keuken is al dicht. Dus zitten we nu met een koude neus in de auto te computeren (we hebben bij die tent natuurlijk wel een wifi-dongel gehuurd). De zon verdwijnt net achter de bergen. Het is 23.15 uur en nog helemaal licht. Benieuwd of we kunnen slapen. Maar het was in ieder geval een topdag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s