Hello Reykjavik

ijsland

Gisteren kwamen we na een voorspoedige reis rond 2.00 uur ’s nachts (4.00 uur NL tijd) aan in het hotel. Het was nog steeds behoorlijk licht en er zjn veel mensen op straat. Vanaf het vliegveld namen we de bus. Alles is goed geregeld en iedereen spreekt Engels, lekker makkelijk. Wel moe natuurlijk. Maar we zijn toch vroeg wakker. We hebben een appartementje in het centrum van Reykjavik. Met prive badkamer, maar wel op de gang, dus plassen met de sleutel mee. Warm water onder de douche ruikt naar zwavel, vanuit natuurlijke bronnen.

We ontbijten bij een vvv/winkel/ontbijttent. Zalm voor ontbijt. Daarna de stad verkennen. Reykjavik heeft veel laagbouw en is heel gemoedelijk. Veel outdoor-kledingwinkels en koffietentjes. We bekijken eerst de grote kerk met prachtig uitzicht vanaf de toren. De bewolking hangt laag, zodat we de bergtoppen niet zien, maar het is droog. We bekijken een Reykjavik 871 +/-2, een ondergronds museum, gebouwd over de opgravingen van Viking-settlers. Erg interessant. Na een bakkie koffie lunchen we in de oude haven. Je doet een bestelling bij de counter, krijgt een post-it met een nummer, waarna de serveerster rondloopt met de bestelling en je nummer roept. Lekkere kreeftensoep. En een heel klein stukje (want natuurlijk zeer onverantwoord) walvis geproefd. Heerlijk, maar zielig …

’s Middags bekijken we nog even Harpa, een groot modern concertgebouw. En we doen alvast boodschappen voor als we gaan camperen. De jongen bij de kassa vraagt waar we vandaan komen en zegt fan te zijn van het NL elftal tijdens het WK. In onze kamer slapen we 2 uurtjes, toch nog een beetje bijkomen.’s Avonds eten we heerlijk een een sjiek restautant. Aan de tafel naast ons zit een ouder Nederlands echtpaar, zij hebben er net 2 weken IJsland op zitten en zijn zeer enthousiast. Ze laten wat foto’s op de telefoon zien. Terug in de kamer een beetje buizen. Het is 22.30 geweest en de lucht breekt open, de zon schijnt nog hoog aan de hemel. Eerste indruk: Islande, 12 points.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s