Duwisib Castle

Heerlijk uitgeslapen en we doen rustig aan. Vandaag hoeven we maar een relatief klein stuk te rijden, zo’n 2 uur. We internetten nog wat en slaan nog wat boodschappen in, waarna we wegrijden uit Sesriem. De weg die wij nemen is niet de gebruikelijke toeristische route uit het gebied, dus we komen vrijwel niemand tegen. De weg loopt door het Namibrand Nature Reserve; een privaat-park met ontzettend dure accommodatie.

Vanaf de doorgaande weg genieten we gratis van het mooie landschap, bergen en zandduinen in verschillende kleuren. Er staan diverse waarschuwingsborden; pas op voor giraffes, pas op voor zebra’s. We zien alleen gemsbokken, in overvloed, en springbokjes. Na zo´n 2 uur rijden komen we bij Duwisib Castle. Vreemd om zo´n Europees aandoend kasteel in de Namibische hitte te zien staan. We checken in bij Elisabeth en kiezen 1 van de 5 kampeerplekken, naast een braai ook uitgerust met tafel en bankje. We lunchen in de schaduw, waarna we een rondje lopen en het kasteel bezoeken. Het is hier neergezet door een Duitse officier begin 20e eeuw. Binnen staan antieke meubels, die per schip en ossenkar naar hier vervoerd zijn. Wat een onderneming was dat. We bekijken de kamers en de tuin en krijgen een Duits foldertje mee.

 

Bij de camping besluiten we koffie met appeltaart te nemen, nu geserveerd door Jochem, een heer op leeftijd. We vragen of hij van origine Duits is, gezien zijn accent, maar hij blijkt hier te zijn geboren. Zijn ouders zijn in de jaren 30 vanuit Duitsland naar hier verhuisd. We horen het wel vaker, blanke Namibiërs, die Engels spreken met met een Duits accent. Men kan hier nog aardig met Duits terecht; af en toe pikken we ook een Duitstalige radiozender op. Gerhard leent een boekje over het kasteel (“schuif maar onder de deur als we er niet zijn“). Weer terug bij de auto lezen we lekker de hele middag. ´s Avonds stoken we een vuurtje in de braai en maken we weer eens spaghetti met tonijn uit blik. Lekker, zo zelf gemaakt in de buitenlucht. Er zijn wat flarden van wolken, die mooi rood kleuren bij zonsondergang. ´s Avonds wordt het al snel fris, want we zitten hier op zo´n 1.500 meter hoogte. Om 9 uur naar bed, heerlijk rustig dagje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s