Sleeping at the Ritz

Heerlijk geslapen in een bed; wel erg hard kussen. Met onze tot kussen opgerolde slaapzak zijn we veel platter gewend. We maken (als enige) gebruik van het luxe ontbijtbuffet en de baas komt weer even een praatje maken. Zodra we zijn uitgecheckt doen we klusjes; tanken, boodschappen (dit keer in een enorme supermarkt) en pinnen. Daarna rijden we langs de kustweg naar Walvis Baai.

Het is mistig vanuit zee en een stuk frisser met 18 graden. We hebben nog niet echt een vastomlijnd plan, dus rijden we eerst naar de Lagoon, een smalle dijkweg in de oceaan, met aan beide kanten zoutwinningsbassins. Onderweg zien we pelikanen en flamingo’s, prachtig. Aan het eind is er mul zand, waar Gerhard even het 4×4 rijden oefent. We besluiten bij Dune 7 te lunchen; dit is een enorme steile duin, waar je op kunt quadrijden of klimmen. Wij doen het laatste. Wat enorm zwaar, bij elke stap omhoog zak je weer een halve stap weg. Maar wat een uitzicht. Nauwelijks mensen te zien hier, het is duidelijk geen hoogseizoen.

Omdat wij de woestijn zo bijzonder vinden (zee hebben we thuis ook), besluiten we weer een stuk te rijden, eerst landinwaarts, dan naar het zuiden. Het landschap verandert weer van een grote zandbak in rotsachtige bergen en de temperatuur stijgt meteen. We passeren ook de steenbokskeerkring, waar we natuurlijk uitstappen voor een foto. Het is te ver naar de volgende plaats, maar op de kaart hadden we een lodge met camping gezien: Rostock Ritz. Vanaf de weg is de oprijlaan door de woestijn zeker 7 km. Gelukkig hebben ze plek; er zijn slechts 4 campingplaatsen, wij zijn de enige. Eerst drinken we een drankje op het terras en kopen we hout om een vuurtje te stoken. Daarna weer 6 km van de lodge het terrein op rijden naar de camping. Het is een prachtige plek, uitzicht op de bergen. We horen alleen kikkers (in de woestijn!) en krekels, verder is het stil. We bekijken eerst de zonsondergang. Daarna fikkie stoken in de braai; gezellig. Voor koken is het vuur te onregelmatig, dus zetten we de gasfles ook op voor spaghetti met meatballs uit blik. Heerlijk gezeten onder de sterren; het is hier helemaal donker, dus de maan en sterren zijn goed te zien. Leuk om op zo’n plek alleen te staan. Nog even een kleine operatie uitgevoerd door dokter Lesley voor het verwijderen van een teek van Gerhard z’n buik (met hoofdlamp op net een echte operatie). Tja, dat heb je in de natuur. Was weer een prachtige en afwisselende dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s