Sesriem

We zijn wakker, zoals steeds, rond zonsopkomst. Gerhard steekt meteen het vuur aan onder de boiler, zodat we met warm water kunnen douchen. Het werkt prima, het water is zelfs heet. Verder is dit de douche met het beste uitzicht; omdat de deuren maar half hoog zijn, kijk je zo de bergen in. Zodra we zijn ingepakt rijden we naar de lodge en daar we doen een hike van een uurtje. De wind is nog redelijk koel, dus dit is een prima tijdstip daarvoor.

Geweldig uitzicht over de rotsen, in de verte zien we zebra’s, springbokjes en struisvogels. Terug bij de lodge nog even een frisje op het terras, waarna we weer gaan rijden. Vandaag hoeven we niet zo ver. Na een klein uurtje zijn we bij Solitaire, “dat salige dorp in midden-van-niks”. Hier is een bakkerij waar we als vroege lunch een enorm stuk appeltaart eten met koffie. Hierover waren we al eerder getipt door een aantal Duitsers. Weer verderop weg zien we de versteende duinen in de verte, waarbij het rode zand paars gekleurd is. En er steekt een struisvogel over.

Vroeg in de middag zijn we in Sesriem, een nederzetting met diverse lodges bij de Sosusvlei, de grootste toeristische attractie van Namibië. We kiezen voor een op het oog kale camping, waarvoor je incheckt bij een benzinestation. Je hebt hier echter wel een eigen overdekt terras, keukentje en badkamer in de buitenlucht. Leuk! Als we parkeren staat een springbokje dat op onze plek in de schaduw lag op en loopt langzaam weg. ’s Middags lekker in het kleine zwembad gezeten, waar ook een jong Nederlands reislustig stel was. Zij beginnen net aan hun Namibische reis, dus hebben we tips gegeven. Gezellig over reizen gekletst, altijd fijn. ’s Avonds stoken we weer een vuurtje met het laatste restje hout. Dat valt nog niet mee met de harde wind. Vandaag koken we op het vuur; bacon met paprika en kaastosti’s. Lekker, alleen al omdat we zo leuk met het vuur zitten te prutsen. We pakken zo alvast zoveel mogelijk in, omdat we morgen om 5.00 uur de wekker te zetten, zodat we zo vroeg mogelijk in Sosusvlei zijn. Afzien …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s