Van Etosha naar Opuwo

Iedereen op de camping is alweer vroeg aan het inpakken; de meeste mensen rijden nu Etosha National Park in (van west naar oost). Wij doen rustig aan, want we hebben het park bijna helemaal gezien (van oost naar west). We ontbijten en zien (aan de andere kant van het hek) de zebra’s alweer voorbij komen. Op de camping komt er nog even een jakhals (model vos) voorbij, alsof het niks is.

Eenmaal op weg bekijken we nog 2 waterholes, waarna we Etosha uit rijden. Wat was het geweldig. We gaan vandaag een groot stuk rijden. Daarvoor snijden we een hoek af door de dirt road te nemen, maar die is prima, je kunt nog steeds 80 km per uur rijden. Onderweg zien we giraffes in het wild, gewoon langs de weg. Verderop staat er een bordje met “bushalte”, maar zo te zien komt de bus hier al lang niet meer. In Kamanjab doen we boodschappen bij een winkeltje. Eerste levensbehoefte is water en we slaan maar weer 20 liter in. Dit is het platteland van Namibië en we zien al een dame van de Himba stam, met rood geverfde huid, bovenlichaam ontbloot en gehuld in dierenvellen. We gaan nog even naar het toilet, waar een dame ons iets vraagt te lezen, het gaat om een donatie. Meteen een beetje cultuur shock, want hoewel we al een week hier zijn, hebben we dit nog niet meegemaakt. We waren tot nu toe dan ook in vooral in toeristisch gebied. We geven een paar cent om er vanaf te zijn en pakken de auto weer. Langs de weg bij een picknickplaats smeren we een broodje, daarna rijden we weer verder, nu op een keurige asfaltweg. Onderweg zien we vervallen hutjes, het is hier duidelijk armer dan we tot nu toe gezien hebben. Af en toe steken er eens geiten of koeien over. Na zo’n 500 km komen we in Opuwo, een stoffige plaats die een regionale functie heeft. Hier zien we helemaal veel Himba, tussen mensen met moderne kleding en Herero dames, met lange gewaden en op het hoofd een soort koehoorns. We zijn er stil van. Geen toerist te zien, sowieso geen blanke mensen te zien. Toch kijkt men niet op van ons. We hebben navigatie en die wijst ons direct naar de Country Lodge op de heuvel. Gelukkig is er plek op de camping, want in de buurt zit verder niks. De lodge is in schril contrast met Opuwo super luxe; groot rieten dak, mooi restaurant, terras met uitzicht op de bergen en het zwembad met infinity edge pool (waar het water over de rand verdwijnt).

De camping is ook al luxe, zelfs gras en schaduw. We zetten de tent op en zitten lekker buiten. ’s Avonds lopen we naar het hoofdgebouw, waar we dineren op het terras. Verder even internetten, dat is ook weer even lekker, dan zijn de foto’s tenminste gebackupt. Nog even zitten we bij de tent, maar we klimmen we al vroeg de ladder weer op. Morgen gaat de wekker vroeg vanwege ons toertje naar de Himba. Spannend.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s