Etosha NP – Okaukuejo

Vannacht werden we wakker van olifanten-getrompetter en leeuwengegrom; wat een safari-gevoel. Zodra we opstaan gaan we direct naar de waterhole bij onze camping. Er zijn weer 3 olifanten aan het drinken en we zitten er een half uurtje bij te kijken. Dan ontbijten we zelf bij de tent en pakken we in. Weer een dagje langs de waterholes rijden. Vandaag zien we veel kuddes, grote aantallen dieren bij elkaar die drinken en badderen.

10578776144_1a8daba5d8_c

Olifanten met kleintjes in verschillende maten, vechtende gemsbokken, balkende zebra’s. Soms staat er 1 soort bij een waterhole, ergens anders staan ze door elkaar. Het is weer geweldig, we kunnen er geen genoeg van krijgen. We zien ook nog een leeuwin weglopen. Daar dichtbij lunchen we, dan is het maar goed dat er een hek om de lunchplek staat (Lesley moet er wel even uit om het hek te openen, spannend). We eten alleen maar brood of roggebrood met pindakaas of nutella; we hebben wel een koelkastje, maar die doet het alleen als de auto rijdt, dus we kopen niks dat kan bederven. Elke ochtend vullen we met de trechter de flessen met water; dagelijks gaat er bijna 5 liter doorheen (en dan drinken we ook nog wel eens iets in het resort).

In Okaukuejo checken we in en krijgen we voor het eerst een plek toebedeeld op de camping; normaal mag je die zelf uitzoeken. Zodra de tent staat lezen we wat bij de auto. Met de kleine bomen zonder bladeren valt het nog niet mee in de schaduw te zitten. En dat is wel nodig, want het is bloedheet. ’s Avonds eten we in het restaurant; het is een buffet, dus eindelijk weer eens groente gegeten en vandaag ook impala (een soort antilope). Na het eten gaan we bij de waterhole kijken. Deze is weer verlicht en enorm groot. Er staat een harde wind en het zand stuift. Er komen 3 giraffes drinken, we zien een uil en een neushoorn, die net aan onze kant komt aanlopen. Fantastisch. Terug bij de tent lezen we nog even, maar al snel gaan we naar bed. Het waait enorm en de tent staat te schudden, maar we zijn zo moe, we slapen zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s